Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Teroristu uzbrukumā Pakistānā cieš arī eiropieši

Starp 60 cilvēkiem, kuri nedēļas nogalē gāja bojā teroristu uzbrukumā luksusa viesnīcai Pakistānas galvaspilsētā Islāmābādā, bija arī Čehijas vēstnieks šajā valstī Ivo Zdareks un kāds lietuvietis, bet aptuveni 270 cietušo vidū ir arī Lielbritānijas, Vācijas un citu valstu pilsoņi, ziņo CNN. Svētdien pēcpusdienā glābējiem vēl nebija izdevies tikt līdz ēkas augšējiem stāviem, tāpēc bojāgājušo skaits varētu pieaugt. Amatpersonas arī brīdina, ka ēka drīzumā var sabrukt.

Sprādziens Islāmābādas centrā nogranda sestdienas vakarā, kad pie Marriott Hotel vārtiem piebrauca smagā mašīna ar 600 kilogramiem sprāgstvielu. Viesnīcas drošības dienesta darbinieki uzsāka tās pārbaudi, bet automašīnas vadītājs uzspridzinājās. Tobrīd viesnīcas restorāns bija pārpildīts ar vakariņotājiem, kuri svinēja musulmaņu svētā mēneša ramadāna gavēņa beigas, vēsta BBC. Sprādziens zemē atstāja krāteri ar sešu metru rādiusu, kā arī aizdedzināja gāzes balonus virtuvē. Viesnīcā izcēlās ugunsgrēks, kas pārņēma gandrīz visas 300 istabas.

"Sprādzienam ir visas Al Qaeda uzbrukuma pazīmes," AFP atklāja kāds sprādziena izmeklēšanas komisijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms. Tieši pirms gada teroristiskās organizācijas līderis Osama bin Ladens aicināja Pakistānus musulmaņus sākt svēto karu pret valdību, kas atbalsta ASV cīņā pret teroristiem. BBC savukārt ziņo, ka valdība aizdomās tur kustību Taleban. Neviena organizācija atbildību par notikušo pagaidām nav uzņēmusies.

Jaunais Pakistānas prezidents Asifs Alī Zardari pēc sprādziena teiktajā runā solīja atbrīvot valsti no terorisma "vēža". "Es aicinu visus demokrātiskos spēkus apvienoties un glābt Pakistānu. Mēs nebaidāmies no šiem gļēvuļiem," sacīja valsts vadītājs. Viņa sabiedrotais ASV prezidents Džordžs V.Bušs norādīja, ka "šis uzbrukums ir atgādinājums par pastāvīgajiem draudiem, ar kuriem jācīnās Pakistānai, Savienotajām Valstīm un visiem tiem, kuri kopā cīnās pret vardarbīgu ekstrēmismu". "Mēs palīdzēsim Pakistānai stāties pretī šiem draudiem un saukt vainīgos pie atbildības," solīja Dž.V.Bušs. ASV valdība uzskata, ka teroristi ir okupējuši lielu daļu Pakistānas ziemeļrietumu reģiona un no turienes plāno uzbrukumus kaimiņvalstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits