Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Timošenko atsakās valkāt cietuma formu un strādāt šūšanas cehā

Bijusī Ukrainas valdības vadītāja Jūlija Timošenko, kas notiesāta sakarā ar apsūdzībām dienesta pilnvaru pārsniegšanā, atsacījusies ievērot cietuma režīma prasības, vēsta interneta portāls Lenta.ru, atsaucoties uz Ukrainas izdevumu Komentarii.

Izdevums informē, ka Ukrainas Valsts penitenciārais dienests (VPD) apgalvo - tā rīcībā ir attiecīgs Ukrainas ekspremjeres rakstisks iesniegums. Atbilstoši tam, viņa atsacījusies valkāt cietuma formu, kā arī strādāt kolonijā paredzētos darbus, atsaucoties uz to, ka viņai jau ir darbs – partijas Batjkivščina priekšsēdētāja.

Pēc TSN sniegtās informācijas, Kačanovskas kolonijas (Harkovā), kurā atrodas ekspremjere, kamerās cietumnieces var valkāt parastu apģērbu, savukārt cietuma apģērbu (zilus halātus) viņām jāvalkā darba vietā. J. Timošenko kolonijā (kurā darbojas šūšanas cehs) līdz šim nav strādājusi. Tikmēr Valsts penitenciārā dienesta vadītājs Aleksandrs Lisickovs februāra beigās paziņoja, ka bijusī Ukrainas valdības vadītāja tiks nosūtīta darbā, līdzko viņa atveseļosies. „Visiem pārējiem [tiem, kuriem nav tiesību uz atbrīvošanu no darba kolonijā] mēs rekomendējam strādāt, un ja cilvēks atsakās, ar viņu tiek veikts atbilstošs audzināšanas darbs,” izteicies A. Lisickovs.

J. Timošenko tomēr varētu arī turpmāk tikt atbrīvota no darba veselības stāvokļa dēļ. Ekspremjeres līdzgaitnieki vairākkārt paziņojuši, ka apcietinājumā pasliktinājusies viņas veselība. Šo informāciju apstiprinājuši arī citi avoti (piemēram, Ukrainas ombudsmene Ņina Karpačeva, kura apmeklēja J. Timošenko cietumā). Nesen bijušo valdības vadītāju izmeklēja arī ārvalstu mediķi, kuri apstiprināja, ka J. Timošenko ir nopietni slima. Tiesa, oficiālā diagnoze nav tikusi publiskota.

Iepriekš penitenciārais dienests jau sūdzējās par J. Timošenko, informējot, ka ekspremjere atsakās ievērot režīmu, tostarp atsakās strādāt un piedalīties pāraudzināšanas nodarbībās, kultūras pasākumos, utt..

J. Timošenko tika apcietināta 2011. gada augustā, pēc tam, kad Ukrainā pie varas bija nākusi Reģionu partija (2010. gada sākumā), bet par valsts premjeru kļuva J. Timošenko sāncensis Viktors Janukovičs. Jaunās varas iestādes apsūdzēja bijušo valdības vadītāju virknē dažādu noziegumu. Izskatot vienu no ierosinātajām krimināllietām, kuras ietvaros J. Timošenko tika apsūdzēta pilnvaru pārsniegšanā, slēdzot gāzes piegādes līgumu ar Krieviju 2009. gadā, viņai tika piespriests septiņus gadus ilgs cietumsods. Pati J. Timošenko noraida visas apsūdzības, apgalvojot, ka varas iestādes vajā viņu politisku iemeslu dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits