Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ušakova padomnieks par pētījumu saņem 35 000 eiro; pētījumu parādīt nevar

Rīgas dome, izmantojot likumā noteiktu iespēju nerīkot konkursu, izkārtojusi dāsnu līgumu domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) padomniekam advokātam Jānim Dzanuškānam, bet pašu pētījumu pašvaldība žurnālistiem nerāda, otrdien ziņoja Latvijas Radio.

Dzanuškāna advokātu birojam uzticēts veikt pētījumu par teritorijas plānojuma pārvaldību. Dzanuškāns par divu mēneši darbu ir samaksājusi vairāk nekā 35 000 eiro, bet Rīgas pašvaldībā radio žurnālistiem pētījumu parādīt nespēja.

Pētījums "Teritorijas plānojuma pārvaldības sistēmas izstrāde - īpašumtiesību aprobežojumi un kompensējošie mehānismi" saskaņā ar līguma informāciju paveikts līdz 30.novembrim, bet par rezultātiem neviens nebija gatavs runāt. 

Departamenta preses pārstāve Lineta Mikša skaidroja, ka "domes Pilsētas attīstības departamenta speciālisti pašlaik izstrādā Rīgas teritorijas plānojumu, kura konceptuālo daļu veido 11 tematiskie plānojumi, kas aplūko dažādus pilsētbūvnieciskos aspektus. Līdz ar to, tā kā šobrīd vēl turpinās darbs pie vairāku būtisku pētījumu izstrādes, atbilstošā plānojuma risinājumiem un ieteikumiem, kā arī, lai iesniegtu korektu informāciju, interesējošo pētījumu varēsim nosūtīt februāra beigās vai marta sākumā".

Publisko iepirkumu likums pieļauj juridisko pakalpojumu līgumus slēgt bez iepriekšēja konkursa rīkošanas. Rīgas dome par juridiskajiem pakalpojumiem šai gadījumā uzskatījusi arī pētījumu.

Konkurss nav noticis, tomēr, iepirkuma dokumentos teikts, ka Dzanuškāna biroja piedāvājums bijis saimnieciski izdevīgākais, iegūstot 86,67 punktus no 100.

"Es jau noteikti nebūšu tas, kas dalīsies ar informāciju šajā gadījumā. Es neapspriežu uzdevumus, kurus esmu vienojies ar klientu izpildīt," norādījis pats Dzanuškāns, kurš, kā noskaidroja Latvijas Radio, ir arī Ušakova padomnieks

Pretkorupcijas un labas pārvaldības ekspertei Inesei Voikai šķiet, ka pētījums ir tikai teorētisks, bet maksāts par ko citu. "Man tā summa neliekas adekvāta, ja ir strādājis viens cilvēks divus mēnešus. Tas nozīmē, ka viņš mēnesī ir saņēmis 17 000 eiro." Voika uzskata, ka konkrētais gadījums izskatās pēc tipiska politbiznesa - ir ārštata padomnieks, kuram nemaksā, bet atrod veidu, kā samaksāt par ilgāku laiku.

Ušakova padomnieks līdzīgā iepirkumā, kurā citiem pretendentiem nav bijis ļauts pieteikties, ticis pie gandrīz 50 000 eiro līguma par juridisko pakalpojumu sniegšanu Rīgas namu pārvaldniekam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits