Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Ziemeļkoreja noliedz bezpilota lidmašīnu sūtīšanu uz Dienvidkoreju

Ziemeļkoreja pirmdien noraidījusi Dienvidkorejas apsūdzības par trīs bezpilota lidaparātu nosūtīšanu pāri robežai spiegošanas nolūkos, paziņojot, ka tā ir Dienvidkorejas "prostitūtas" prezidentes noorganizēta "šarāde".

Laika posmā no 24.marta līdz 6.aprīlim Dienvidkorejā trīs dažādās vietās robežas tuvumā tika atrastas trīs bezpilota lidmašīnas.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija pagājušajā nedēļā paziņoja, ka izmeklēšanas rezultāti pārliecinoši norāda uz Phenjanu un lidmašīnas bijušas ieprogrammētas lidot pāri Dienvidkorejas militārajiem objektiem un pēc tam atgriezties Ziemeļkorejā.

Ziemeļkorejas armija savukārt paziņoja, ka šie izmeklēšanas rezultāti ir "šarāde konfrontācijai", un brīdināja ASV nepakļauties Dienvidkorejas prezidentes - "kaunpilnās politiskās prostitūtas" - manipulācijām.

Dienvidkorejas Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis asi reaģēja uz Phenjanas noliegumu, nodēvējot Ziemeļkoreju par nenormālu valsti, kas eksistē tikai Kimu dinastijas priekam.

Abas Korejas pēdējo nedēļu laikā pastiprinājušas savstarpējo retoriku, netaupot skarbus vārdus un apvainojumus. Sevišķi personiski kļuvuši Phenjanas izteikumi, kas vērsti pret Dienvidkorejas prezidenti Paku Gunhji un ASV prezidentu Baraku Obamu.

Pastāv bažas, ka Ziemeļkoreja gatavojas veikt ceturto kodolizmēģinājumu, par ko liecina satelīta attēlos fiksētā pastiprinātā aktivitāte Ziemeļkorejas Pungeri kodolpoligonā.

Papildu spriedzi radījusi arī Obamas nesenā vizīte Seulā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits