Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ziemeļkorejā pēc karstuma grafika ieviešanas daudzi noguļ darba vai skolas sākumu

Karstākajās vasaras dienās, kad gaisa temperatūra Phenjanā var pārsniegt +30 grādus, Ziemeļkorejā izdots rīkojums pārcelt darba dienas sākumu uz plkst.5 rītā. Tas attiecas arī uz skolām, vēsta izdevums Daily NK.Karstums šajās dienās Ziemeļkorejas iekšzemē mēdz būt tik liels, ka ir grūti strādāt kā iekštelpās, tā ārā, tāpēc valsts problēmu nolēmusi risināt, sūtot cilvēkus darbā vēl pirms saullēkta, lai jau ap pusdienas laiku darbu varētu beigt.

Kaut priviliģētākajiem, proti, augstiem partijas kadriem un militāristiem un citām Phenjanas režīmam pietuvinātām personām kabinetos mēdz būt gaisa kondicionieri, tas nav glābiņš - vasarā sausuma periodā būtiski krītas ūdens līmenis valsts hidroelektrostaciju krātuvēs, un tās strādā ar minimālu jaudu, tādēļ kondicionieru darbināšanai vienkārši trūkst elektrības.Iedzīvotājiem gan šādas pēkšņas pārmaiņas darba grafikā sagādā ne mazumu raižu, raksta Daily NK. Bērni nespēj laikus piecelties uz skolu un kavē stundas, tāpat darba laika sākumu noguļ dažs labs pieaugušais. "Bērniem jāsāk gatavoties skolai jau četros no rīta. Daudzi nespēj laikus piecelties, tāpēc nokavē pat divas stundas," norāda avots Ziemeļkorejā.Šādu praksi, vasaras karstākajās dienās pārceļot darba laika sākumu par vairākām stundām, pirms vairāk nekā 10 gadiem pirmo reizi ieviesa bijušais Ziemeļkorejas diktators Kims Čenirs, pašreizējā vadoņa Kima Čenuna tēvs.

Kamēr oficiāli karstuma darba grafika ieviešanu Phenjanas režīms pamato ar "rūpēm par cilvēkiem", kuriem nu nav jāstrādā pašā karstākajā dienas laikā, Daily NK avots nav slēpis, ka savstarpējās privātās sarunās cilvēki ir neapmierināti: "Cilvēki uzskata, ka tik agri iet uz darbu nav jēgas kaut vai tāpēc, ka nav gan elektrības, gan attiecīgi arī pietiekami daudz darāmā. Viss, ko šī darba laika sākuma pārcelšana panāk - pamatīgi nogurdina cilvēkus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits