Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra informē par ārvalstu tūristu pieplūdumu

Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA otrdien vēsta, ka valstī ievērojami pieaudzis ārvalstu tūristu skaits.

KCNA apgalvo, ka ārvalstu tūristu skaits pakāpeniski pieaudzis jau kopš 2000.gada, bet sevišķi strauji tas kāpis pēc 2009.gada. Īpaši šī tendence esot vērojama eiropiešu vidū. "Spožie, sociālistiskie sasniegumi," kurus izdevies gūt valdošajai Kimu dinastijai, ir paaugstinājuši Ziemeļkorejas statusu un izraisījuši tūristu interesi, norāda KCNA.

Cik daudz ārvalstu viesu ir apmeklējuši Ziemeļkoreju, aģentūra gan neatklāj un nekādus precīzus datus nesniedz. "Vairums tūristu internetā un citos medijos deva pozitīvas atsauksmes par savu pieredzi," atzīmējusi KCNA, piebilstot, ka tūristiem pieejamie maršruti pakāpeniski paplašinās.

Ziemeļkorejas gaisa satiksme ar citām valstīm ir ierobežota, un tai nav daudz tiešo reisu ar citām valstīm. Ziemeļkorejas lidsabiedrība Air Koryo piedāvā reisus uz Ķīnu, Čehiju, Ungāriju, Malaiziju, Šveici, Krieviju un Taizemi. Turklāt, dodoties uz Ziemeļkoreju, tūristiem jārēķinās ar lielām izmaksām, jo nabadzības nomāktā valsts no ārvalstu viesiem prasa augstu maksu par itin visu, sākot no alus kausa un beidzot ar apmešanās vietu.

Pēdējos mēnešos Ziemeļkoreja piesaistījusi pasaules uzmanību, palaižot kosmosā satelītu, ko starptautiskā sabiedrība uztvēra kā slēptu tāla darbības rādiusa ballistiskās raķetes izmēģinājumu, un veicot trešo kodolizmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits