Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Aptauja: Vairums katalāņu neuzskata referendumu par tiesisku pamatu neatkarībai

Vairums katalāņu neuzskata, ka 1.oktobrī notikušais neatkarības referendums nodrošina juridisko pamatu, lai atdalītos no Spānijas, liecina sestdien publicētie aptaujas rezultāti.

Saskaņā ar aptauju, kuru veicis sabiedriskās doma pētniecības uzņēmums GESOP un kuras rezultātus publicējis laikraksts El Periodico, aptuveni 55,6% respondentu uzskata, ka reģionālajam Katalonijas parlamentam nav juridiska pamata vienpusējai neatkarības pasludināšanai.

Savukārt 68,6% aptaujāto pauduši atbalstu pirmstermiņa reģionālo vēlēšanu sarīkošanai, lai atrisinātu konstitucionālo krīzi, kuru izraisījis Katalonijas konflikts ar Spānijas centrālo valdību.

68,3% katalāņu uzskata, ka jāsāk sarunas ar Madridi par konstitucionālajām reformām, kas paplašinātu Katalonijas autonomiju, nevis novestu pie pilnīgas neatkarības.

Top komentāri

Andris
A
Nevajadzēja traucēt referenduma gaitu, tad būtu zināms nevis viena tūkstošā aptaujāto viedoklis, bet gan visas tautas viedoklis. Ar sīku aptauju nevar aizstāt tautas referendumu.
déjà vu
d
http://www.db.lv/pasaule/aptauja-klintonei-ir-90-proc-iespeja-uzvaret-velesanas-456428
aivarsz
a
Jāsaka jau kuro reizi-beidziet kaut kādas "aptaujas" pasludināt par PATIESĪBU ! Vai Katalonijā vispār tiek pasē ierakstīta nacionalitāte UN vai referendumā piedalījās Katalonijas iedzīvotāji vai tikai katalāņi??? Par ko ,runājot par 5,8 miljoniem ir runa -par Katalānijas iedzīvotājiem vai ETNISKAJIEM katalāņiem? Varbūt neaizgāja uz referendumu Katalānijā dzīvojošie spāņi,kas skaitās kā Katalonijas pilsoņi ar balsstiesībām??? Kā ir patiesībā???
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits