Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns
Modamani uzmanības centrā nonāca pēc tam, kad tika nobildēts, uzņemot selfiju ar kancleri Angelu Merkeli

Bēglis no Sīrijas sūdz tiesā Facebook par viltus ziņu neierobežošanu

Bēglis no Sīrijas Anass Modamani vērsies tiesā pret sociālo tīklu gigantu Facebook, pieprasot izņemt ierakstus ar ziņām un reizēm arī viltus ziņām par teroristu uzbrukumiem, kuru ilustrēšanai izmantots fotoattēls ar viņu, kaut Modamani ar konkrēto notikumu nav nekādas saistības, vēsta CNN.

Runa ir par fotoattēlu, kurš uzņemts 2015.gadā vienā no patvēruma meklētāju izmitināšanas centriem. Tā gada augustā centrā uz īsu brīdi viesojās Vācijas kanclere Angela Merkele, lai iepazītos ar apstākļiem, kādos tiek izmitināti patvēruma meklētāji. Anass Modamani izmantoja izdevību uzņemt pašbildi vai selfiju ar kancleri. Šo brīdi iemūžināja arī kādas ziņu aģentūras fotoreportieris, un jau drīz pēc tam bilde rotāja ne viena vien laikraksta vāku, kā arī guva milzu popularitāti sociālajos tīklos.

Drīz vien fotogrāfija Modamani sāka sagādāt problēmas - bilde kā ilustrācija tika izmantota ne vienā vien viltus ziņā un sociālo tīklu ierakstos par džihādistu uzbrukumiem. Piemēram, Modamani portrets tika izmantots ziņās par Briseles terora aktiem, kas notika pērn martā. Modamani tobrīd dzīvoja audžuģimenē Berlīnes nomalē un strādāja ātrās ēdināšanas restorānā par kasieri. Kāds no viņa draugiem pamanīja Facebook minēto ierakstu - uzbrukumos tika vainoti bēgļi no Sīrijas, bet kā ilustrācija izmantots Modamani portrets. 

"Es redzēju savu bildi [pie ziņas]. Taču to neizdarīju es! Uzreiz nodomāju - kas notiks tālāk, kas mani sagaida? Tas nav nekāds joks, tas ir nopietni," uztraukumu pauda Modamani. 

Viņš ar savu audžumammu par ierakstu ziņoja Facebook administrācijai, kas prasību apmierināja, taču līdz tam brīdim ar ierakstu bija dalījušies jau vairāk nekā 200 tūkstoši cilvēku.

Notikušais atkārtojās arī nesenajos notikumos, kad kāds vīrietis ar kravas automašīnu ietriecās cilvēku pūlī Ziemassvētku tirdziņā Berlīnē - arī šajā gadījumā daudzviet Facebook par traģisko notikumu tika ziņots, izmantojot Modamani bildi, turklāt nereti arī tekstā apvainojot viņu uzbrukumā. 

"Mēs turpinājām izmantot pieejamo sistēmu, kas ļauj ziņot par aizskarošiem ierakstiem, bet saņēmām atbildi, ka šis fotoattēls nepārkāpj vietnes Facebook noteikumus," komentēja Modamani audžumāte. 

Kamēr daļa ierakstu tika dzēsti, daļa aizvien palika neaiztikti un guva plašu uzmanību. Tāpēc nolemts vērsties tiesā, kam būs jāizvērtē, vai Facebook administrācija darījusi gana, lai "attīrītu tīmekli" no viltus ziņām, kurās Modamani apvainots terorismā.

Top komentāri

interesanti gan
i
audžumāte šitādam tēviņam. nez cik viņam gadu un ko tā "audžumamma" ar viņu dara?
Ananass
A
Šitie cūkas izmanto aptaurēto Humānisma fanātiķu stulbumu pret viņiem pašiem.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits