Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Noplūdināta Mančestras uzbrukuma izmeklēšanas informācija

Britu policija pārtrauc datu apmaiņu ar ASV

Lielbritānijas policija pārtraukusi ASV drošības dienestiem piegādāt informāciju par Mančestras terora akta izmeklēšanu pēc tam, kad < a href="https://www.diena.lv/raksts/pasaule/eiropa/meja-konfrontes-trampu-par-informacijas-nopludi-mancestras-spradziena-izmeklesana-14172820">amerikāņu medijos nonāca būtiskas detaļas, kas varot negatīvi iespaidot turpmāko izmeklēšanas gaitu. Britu valdība un izlūkošanas iestādes esot ļoti niknas par amerikāņu sabiedroto rīcību, kas ilgtermiņā var iedragāt sasvstarpējo uzticēšanos, piektdien vēsta laikraksts Diena.

Turpinoties izmeklēšanai, arvien skaidrāk izgaismojas uzbrukuma īstenotāja Salmana Abedi personība un viņa motivācija sarīkot sprādzienu. Pirmdienas vakarā dzīvību zaudēja 22 cilvēki – pārsvarā pusaudži un bērni, kuri devās mājās pēc dziedātājas Arianas Grandes koncerta. 

Britu varasiestādes nepatīkami pārsteidza publikācija laikraksta The New York Times ceturtdienas numurā, kurā bija aplūkojami fotoattēli no pirmdienas vakara uzbrukuma vietas pie arēnas Manchester Arena. Mančestras policijas uzņemtajos attēlos bija redzamas spridzekļa atlūzas, fragments no mugursomas, kurā tas bijis paslēpts, detonēšanas ierīce un citi lietiskie pierādījumi. 

Tā nebija pirmā amerikāņu medijiem noplūdinātā informācija, kas saistīta ar Mančestras terora aktu, jo otrdienas vakarā aizokeāna prese atklāja iespējamā uzbrucēja vārdu. Lielbritānijas policija tikai pēc dažām stundām nāca klajā ar oficiālu paziņojumu, ka spridzinātājs bijis Abedi. 

Visticamāk, izmeklēšanas informācijas noplūdinātāji meklējami ASV izlūkošanas iestādēs, kuras to bija saņēmušas no britu kolēģiem. Mančestras policijas, kas nolēma vairs neinformēt amerikāņu kolēģus par izmeklēšanu gaitu, vadītājs Īans Hopkinss sacīja, ka izmeklētāji ir saniknoti par noplūdēm. "Tās radījušas lielas ciešanas ģimenēm, kuras bēdājas par tuvinieku zaudējumu," Hopkinss sacīja raidsabiedrībai BBC.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena piektdienas, 26.maija, numurā!

Top komentāri

NYT raduraksti
N
http://freebeacon.com/politics/new-york-times-top-shareholder-is-a-clinton-foundation-donor/
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits