Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

EP 2020.gada budžetā prasīs vairāk līdzekļu klimata aizsardzībai

Eiropas Parlaments (EP) trešdien, 23.oktobrī, pieņems nostāju par Eiropas Savienības (ES) nākamā gada budžetu, prasot vairāk līdzekļu cīņai pret klimata pārmaiņām, jauniešu bezdarbu, kā arī Erasmus+, migrācijai un ārpolitikai, liecina informācija EP mājaslapā.

EP deputāti sagatavotajā rezolūcijas projektā uzsver, ka 2020.gada ES budžetam jākļūst par nākamās daudzgadu budžeta (no 2021. līdz 2027.gadam) pamatu un jāsniedz atspēriena punkts ES jaunās paaudzes programmu sākšanai.

EP deputāti prasīs palielināt Eiropas Komisijas ierosināto budžetu, papildinot to par vairāk nekā diviem miljardiem eiro klimata aizsardzībai. EP deputāti plāno prasīt arī vairāk finansējuma Jaunatnes nodarbinātības iniciatīvai (JNI) un Erasmus+, kā arī mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, digitalizācijai, migrācijai un ārpolitikai, tostarp arī attīstības un humanitārajai palīdzībai.

Plenārsēdes balsojums aizsāks trīs nedēļu ilgās likumdošanas sarunas ar Eiropas Padomi, lai panāktu abu iestāžu vienošanos un EP laikus varētu apstiprināt nākamā gada budžetu 2019.gada novembra otrajā plenārsesijā.

Apmēram 93% no ES budžeta tiek ieguldīti praktiskos projektos, ko īsteno dalībvalstīs un ārpus tām. Šie līdzekļi nonāk pie iedzīvotājiem, reģionu un pilsētu pašvaldībām, lauksaimniekiem, pētniekiem, studentiem, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmumiem.

ES budžeta pamatprincipi atšķiras no dalībvalstu budžeta - ja dalībvalstu budžetus, lielākoties izmanto sabiedrisko pakalpojumu sniegšanai un sociālās nodrošināšanas sistēmām, ES budžets primāri ir ieguldījumu budžets, un, atšķirībā no dalībvalstu budžetiem, ES budžetam nevar būt deficīta.

 

Top komentāri

bet
b
Ja Latvija nebūtu parakstījusi nekādus "klimata līgumus", tad Latvijai par to nebūtu jāmaksā neviens cents. Sāciet meklēt tos blēžus, kuri Latvijas vārdā ir parakstījuši šos noziedzīgus līgumus.
Def
D
Nevienu centu un eiro!!! Kapēc eiropai jāmaksā kamēr pārēja pasaule nemaksās un turpinās visu piedirst?!!!!
!
!
Būsim reāli, vienīgais dabas un klimata aizsardzības veids ir apturēt iedzīvotāju skaita pieaugumu pasaulē un tiekties uz to, lai tas sāktu pakāpeniski, bet stabili samazināties. Vienīgais, kas tiešām var glābt planētu, ir strikta globāla 1 bērna politika visā pasaulē un piemaksas un pabalsti nevis par bērniem, bet par to, ka atsakās bērnus radīt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits