Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

ES komisāre: Grieķijai būtu jāpārstāj meklēt grēkāžus ārvalstīs

Grieķijai būtu jāpārstāj nodarboties ar grēkāžu meklēšanu ārvalstīs, un tā vietā Atēnām vairāk enerģijas vajadzētu veltīt tautsaimniecības problēmu risināšanai, šādu pārliecību svētdien austriešu laikrakstā Kurier publicētajā intervijā paudusi Eiropas Savienības (ES) tieslietu komisāre Viviana Redinga.

"Es vēlētos, lai grieķi koncentrētos uz savas valsts atjaunošanu, nevis savās nedienās vainotu grēkāžus ārpus Grieķijas" robežām, izdevumam atzinusi Redinga, kas vienlaikus ir arī Eiropas Komisijas (EK) viceprezidente. "Ir saprotami, ka [bloka] finanšu ministri vairs nevēlas noskatīties, kā netiek pildīti solījumi."

Jāatgādina, ka eirozonas finanšu ministri pirmdien Briselē centīsies panākt galīgo vienošanos par otro palīdzības programmu parādos slīgstošajai Grieķijas tautsaimniecībai.

Iecerēts, ka otrajā tautsaimniecības glābšanas programmā Grieķijai būs pieejami 100 miljardi eiro, kā arī vēl 30 miljardi eiro banku rekapitalizācijai.

Turklāt privātie kreditori piekrituši norakstīt Grieķijas parādsaistības aptuveni 100 miljardu eiro apmērā.

"Esmu pārliecināta, ka viņi (finanšu ministri) vienosies par [palīdzības programmas apstiprināšanu]. Taču ar zināmiem nosacījumiem. Nevajadzētu ieguldīt naudu bedrē, kam nav dibena," uzsvēra komisāre, izmantojot Vācijas finanšu ministra šonedēļ lietoto retoriku.

Kā jau ziņots, Vācijas finanšu ministrs Volfgangs Šeible trešdien brīdināja, ka Berlīne nav gatava guldīt naudu Grieķijā, nodēvējot to par bezdibeni.

"Vācija jau Grieķijai ir daudz samaksājusi. Tagad vajadzīgs atbildes žests, citādi solidaritāte izsīks," brīdināja augstā amatpersona.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits