Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ES plāno noteikt vēl tālejošākus mērķus klimata jomā

Eiropas Komisija (EK) rosinās izvirzīt vēl tālejošākus mērķus Eiropas Savienības (ES) klimata politikā, ņemot vērā ASV izstāšanos pērn no Parīzes klimata vienošanās.

ES jau apņēmusies līdz 2030.gadam samazināt siltumnīcas gāzu izmešus par 40%, salīdzinot ar 1990.gada rādītājiem. Šis skaitlis būtu jāpalielina līdz 45%, uzskata EK.

"Esmu apņēmies šo jautājumu nodot dalībvalstīm vēlāk šogad," ziņu aģentūrai DPA sacīja ES klimata komisārs Migels Kanete.

Viņš pauda cerību, ka ES dalībvalstis vēl līdz oktobrim piekritīs mērķu paaugstināšanai - vēl pirms decembrī gaidāmajām globālajām sarunām par 2015.gada Parīzes klimata pakta īstenošanu, kas notiks Katovicē, Polijā.

"Katrā gadījumā, ES ir spēcīgas pozīcijas, lai piedalītos politiskajās diskusijās ap ambīciju palielināšanu gaidāmajā forumā COP24 Katovicē," sacīja Kanete.

Vairums pasaules valstu ir parakstījušas Parīzes paktu, kurā pausta apņemšanās panākt, ka globālās temperatūras pieaugums nepārsniedz divus grādus, salīdzinot ar pirmsindustriālo laikmetu. Tomēr ASV, kas ir pasaules lielākā tautsaimniecība, prezidenta Donalda Trampa vadībā no pakta izstājušās.

Vienlaikus neparasti karstā vasara Eiropā un citviet ziemeļu puslodē vairojušas bažas par klimata izmaiņu ietekmi.

Atbilstoši Kanetes aprēķiniem ES enerģijas patērēšanas mērķi, kas jau šobrīd ir spēkā, bloku nostādījuši uz ceļa, lai siltumnīcas gāzu izmeši tiktu samazināti par 45%.

Bloks šogad vienojās, ka līdz 2030.gadam enerģijas efektivitāte ir jāpalielina par 32,5%, bet atjaunojamajai enerģijai ir jābūt līdz 32% no kopējā apjoma.

Top komentāri

China Quality
C
Viss jau būtu labi, taču lielākie CO2 radītāji ir Ķīnieši un tiem uz visu po.
Linda
L
Loi ceru, ka Latvijas vadiba sekos ASV un izstasies no Parizes pakta, jo tas butu tikai sapratigi un savu skolotaju atbalstisana.
Julis
J
Eiropas Komisijas idiotiem ka pirmais lemums ir japieneam, ka no Strazburgas (bijusas Vaccines pilsetas, kuru patlaban ir okupejusi Francija) Eiropasa parlaments ir japarcel uz Belgiju, Briseli, jo ir noziedzigi teret ES pilsonu nodoklu naudu, lai sie EP idioti ar lidmasinam lidinatos no Brieses uz Strazburgu un piekezitu gaisa telpu un noslogotu auto celus parvedajot bezjedzigo dokumentu tomas, lai sie EP 765 idioti telotu, ka vini strada.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits