Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Fokss: Lielbritānija nepakļausies ES šantāžai

Lielbritānijas tirdzniecības ministrs Līems Fokss piektdien paziņojis, ka Londona nepakļausies Eiropas Savienības (ES) šantāžai par tā dēvēto Brexit rēķinu, un kārtējo reizi aicinājis Briseli pāriet uz sarunām par turpmākajām attiecībām starp Apvienoto Karalisti un ES.

Pēc sarunu trešās kārtas par Lielbritānijas izstāšanās noteikumiem no ES Brisele ceturtdien atkārtoti paziņoja, ka pirms ķeršanās pie nākotnes attiecībām jāpanāk "apmierinošs progress" sarunās par Brexit nosacījumiem, tostarp par šobrīd Lielbritānijā dzīvojošo ES pilsoņu tiesībām, par "izstāšanās rēķinu" un par robežu starp Ziemeļīriju un Īriju.

Savukārt Londona atkal atgriezusies pie prasības paralēli sarunām par šiem jautājumiem sākt sarunas arī par abu pušu nākotnes attiecībām, īpaši par savstarpējo tirdzniecību.

"Pirmkārt, mūs ar šantāžu nevar piespiest maksāt" par izstāšanos, intervijā televīzijas kanālam ITV uzsvēra Fokss, kurš šobrīd uzturas Japānā, kur ieradies pavadot premjerministri Terēzu Meju.

Jautājums par tā dēvēto Brexit rēķinu ir sarežģīts arī iekšpolitiski, jo eiroskeptiķi Lielbritānijā pieprasa maksimāli samazināt izmaksas, kas varētu rasties izstāšanās laikā nokārtojot savstarpējās Londonas un Briseles prasības un saistība.

Savukārt Brisele pieprasa, lai Londona segtu visas saistības, kas izriet no pašreizējās Lielbritānijas dalības ES.

Londona paziņojusi, ka tā ir gatava pildīt savas starptautiskās saistības, taču konkrētu summu saskaņošana joprojām stāv priekšā.

Fokss norādīja, ka uzņēmēji visā Eiropā jau tagad vēlas zināt par turpmākajām Lielbritānijas un ES attiecībām.

"Domāju, mums jāsāk diskutēt par galīgo nokārtojumu, jo tas nāks par labu biznesam un ļaužu labklājībai gan Lielbritānijā, gan pārējā Eiropas Savienībā," uzsvēra Fokss.

Top komentāri

abpusēji
a
Eiropas savienība nepakļausies breksitfašistu šantāžai un breksitfašisti riskē aizspītēties līdz ''breksitam'' tādā variantā, ka pēc pāris gadiem būs spiesti uz ceļiem rāpot atpkaļ un lūgties, lai viņus uzņem otrreiz.
kāpēc fašisti?
k
tāpēc ka agresīvs nacionālisms, rasisms un veselu tautu ierakstīšana ''necilvēkos'' ir fašisma pazīmes.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits