Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Francijas ministre: Barrozu kā EK vadītājs nav izdarījis neko

Francijas ārējās tirdzniecības ministre Nikola Brika piektdien paziņoja, ka Žozē Manuels Barrozu kā Eiropas Komisijas (EK) vadītājs "nav izdarījis neko". Atbildot uz telekanāla LCI jautājumu, vai Barrozu bijis slikta izvēle EK prezidenta amatam, Brika pavēstīja: "Es tā domāju. Manuprāt, viņš savā pilnvaru termiņā nav izdarījis neko."

Francijas valdībai un EK pēdējā laikā notikusi asa vārdu apmaiņa saistībā ar Eiropas Savienības (ES) un ASV brīvās tirdzniecības līgumu. Parīze vēlas izslēgt no ES un ASV brīvās tirdzniecības līguma audiovizuālo sektoru, lai tādējādi saglabātu savu līdzšinējo "kultūras protekcionisma" politiku, kas ierobežo amerikāņu produkcijas parādīšanos Francijas televīzijas kanālos un kinoteātros. Barrozu šādu Francijas nostāju nodēvējis par "reakcionāru".

Francijas rūpniecības atjaunošanas ministrs Arno Montebūrs pagājušajā nedēļā paziņoja, ka galēji labējo un populistisko partiju panākumos Eiropā vainojama EK, jo tā ignorējot Eiropas tautu vēlmes un izdarot spiedienu uz ES dalībvalstu valdībām. Montebūrs uzsvēra, ka Barrozu izteikumi ir daudz dziļakas problēmas simptomi, jo tie atspoguļo arvien lielākas varas nonākšanu Briseles rokās.

"Jums ir Eiropas Komisijas prezidents, kas saka - visi tie, kuri ir pret globalizāciju, ir reakcionāri. Tie ir tie paši cilvēki, kas šodien Eiropas Savienību pārvērtuši institūcijā, kura ir pret Eiropas tautām," sacīja Montebūrs. "Rezultātā ES nerīkojas, tā ir nekustīga, paralizēta. Tā nereaģē uz nekādām tautas vēlmēm nedz rūpniecības frontē, nedz ekonomikas frontē, nedz budžeta frontē," piebilda Montebūrs. "Un rezultātā tas veicina visu ES prosuverenitātes, antieiropeisko partiju mērķus."

Reaģējot uz Montebūra izteikumiem, ES iekšējā tirgus komisārs un EK viceprezidents Mišels Barnjē tos nosauca par "nepatiesiem un absurdiem".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits