Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Igaunija par pusmiljonu eiro pirks bezpilota lidaparātus austrumu robežas apsargāšanai

Igaunijas Iekšlietu ministrija atvēlējusi 500 tūkstošus eiro bezpilota lidaparātu iegādei, lai tos izmantotu visas Igaunijas austrumu robežas ar Krieviju novērošanai no gaisa.

Igaunijas iekšlietu ministrs Hanno Pevkurs paziņojis, ka bezpilota lidaparāti ļaus ātrāk atklāt un novērst robežšķērsošanu vietās, kur tas nav paredzēts, kā arī ļaus patruļām labāk pārraudzīt nelikumīgas darbības pierobežas zonā.

"Uz ārējās robežas ir zonas, kurās patrulētāji kājām nevar piekļūt. Tādēļ ir labi izmantot bezpilota lidaparātus, kas ļauj incidentus uz robežas atrisināt ātrāk un iedarbīgāk. Bezpilota lidaparāti sniedz plašāku skatu uz notiekošo un ļauj ātrāk atklāt pārkāpumus," klāstīja ministrs.

Modernas robežas uzraudzības sistēmas izveide veicinās nelegālās darbības atklāšanu robežas tuvumā un ļaus reālajā laikā apstrādāt datus par incidentiem uz robežas. Tādējādi apkopoto informāciju var izmantot kā pierādījumus ar robežpārkāpumiem saistītās lietās par nelikumīgu vai piespiedu robežas šķērsošanu, kontrabandu, cilvēku kontrabandu vai citiem pārrobežu noziegumiem, norādīts ministrijas paziņojumā.

No iekšējās drošības finansējuma šim mērķim atvēlēti 333 337,50 eiro, bet pārējais ir valsts un Iekšlietu ministrijas līdzfinansējums.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits