Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Igaunijā Ratasa vadībā apstiprināta jaunā valdība

Igaunijas jaunās valdības Centra partijas līdera Jiri Ratasa vadībā ministri trešdien deva svinīgo zvērestu parlamentā un oficiāli sāka darbu.

Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida otrdien apstiprināja Ratasa valdību, ko izveidojušas Centra partija, Sociāldemokrātiskā partija (SDE) un Tēvzemes un Res Publica savienība (IRL).

Pirmdien trīs partijas parakstīja koalīcijas līgumu un Igaunijas Rīgikogu pilnvaroja Ratasu veidot jauno valdību. Katrai no partijām valdībā ir pieci ministru portfeļi.

No Centra partijas jaunajā valdībā bez Ratasa ir ekonomikas un infrastruktūras ministre Kadri Simson, izglītības un zinātnes ministre Mailisa Repsa, lauku lietu ministrs - Martins Repinskis un valsts pārvaldes ministrs Mihails Korbs

SDE līderis Jevgeņijs Osinovskis ir veselības un darba lietu ministrs, ārlietu ministrs ir viņa partijas biedrs Svens Miksers. SDE jaunajā valdībā pārstāv arī kultūras ministrs Indreks Sārs, iekšlietu ministrs Andress Anvelts un uzņēmējdarbības un ekonomikas attīstības ministre Urve Palo.

Savukārt IRL valdībā pārstāv aizsardzības ministrs Marguss Tsahkna, finanšu ministrs Svens Sesters, tieslietu ministrs Urmass Reinsalu, vides ministrs - Marko Pomerantss un sociālās aizsardzības ministre Kaia Iva.

Centra partija līdz šim bija parlamenta opozīcijā, bet IRL un SDE bija Reformu partijas koalīcijas partneres Tāvi Reivasa vadītajā valdībā.

Igaunijas līdzšinējā valdība Reivasa vadībā demisionēja 9.novembrī pēc tam, kad piecas no sešām parlamentā pārstāvētajām partijām izteica premjeram neuzticību, vainojot viņu par stagnāciju valstī un nespēju pieņemt valstij svarīgus lēmumus.

Pēc jaunās valdības zvēresta Reivasa valdības darbs ir oficiāli beidzies.

Reformu partija pēc 17 gadiem pie varas Igaunijā nonāks parlamenta opozīcijā, bet Centra partija kopš 2007.gada nav bijusi valdībā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits