Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 23. septembris
Vanda, Veneranda, Venija

Lielbritānijā prāto, vai skolās kļūdu slēpšanas dēļ neaizliegt dzēšgumiju

Britu izziņas zinātnieks Kriss Stokelvolkers rosinājis skolās aizliegt dzēšgumiju -tā rosinot bērnus mānīties par savu veikumu, izdzēšot pieļautās kļūdas uzdevumu risināšanā, vēsta BBC.

Stokelvolkers laikrakstam Daily Telegraph izteicies, ka dzēšgumijas radījušas "kauna kultūru par kļūdu. Tas ir savdabīgs veids, kā melot pasaulei, sakot, ka "es nekļūdījos un esmu šo paveicis ar pirmo reizi"".

Arī Londonas Karaliskās koledžas viesprofesors Gajs Klakstons raisījis diskusijas ar izteikumu, ka dzēšgumija ir "nelabā rīks". Daudzviet skolās jau ir aizliegts baltais korektors, lai gan daži nepaklausīgi skolēni to vēl pamanās izmantot. Klakstons izteicies, ka daudz vērtīgāka pieredze, ir, ka bērni aptver savas kļūdas, ar ko bieži būs jāsaskaras reālajā pasaulē.

Tam lielā mērā piekrīt arī par izglītību atbildīgajās valsts iestādēs.

"Uzskatu, ka dzēšgumiju aizliegšana būtu drakoniska rīcība," paudis Lielbritānijas pamatizglītības asociācijas pārstāvis. "Tomēr ir gadījumi, kad dzēšgumija nebūtu izmantojama. Ja es pasniedzu matemātiku, es gribu parādīt risinājumus. Es negribētu, ka mani skolēni pārspīlētās bažās par pareizo atbildi neparāda savu risinājumu, pat, ja tas ietver kļūdas," viņš turpinājis.

Tiek uzsvērts, ka kļūdas un kļūdīšanās ir būtiska mācību procesa sastāvdaļa.

"Bērnu kļūdu novērošana ir arī būtiska mācīšanas daļa," uzskata asociācijas pārstāvis. "Skolotājiem jāievēro visi bērnu centieni un mēģinājumi".

Zinātnieku pārdomas par "sliktajām dzēšgumijām" saistītas ar to, ka, ļaujot slēpt savas kļūdas, bērni netiek sagatavoti reālajai pasaulei, kurā kļūdu pieļaušana un to sekas ir neizbēgamas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits