Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Lielbritānija varētu neievērot ES aizliegumu piegādāt ieročus Sīrijas nemierniekiem

Lielbritānija varētu ignorēt Eiropas Savienības (ES) aizliegumu un piegādāt ieročus Sīrijas nemierniekiem, ja tas palīdzētu gāzt prezidenta Bašara al Asada režīmu, otrdien paziņojis Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons.

ES pagājušajā mēnesī izdarīja grozījumus Sīrijai noteiktajās sankcijās, lai bloka dalībvalstis varētu nodrošināt asiņainā konflikta plosīto valsti ar neletālu un tehnisku palīdzību civiliedzīvotāju aizsardzībai, bet ieroču embargo neatcēla.

Parlamentārajai komitejai Kemerons norādīja, ka vēlētos pieturēties pie ES nostājas arī pēc trim mēnešiem, kad bloks balsos par sankciju pagarināšanu, bet pauda cerību, ka gadījumā, ja būs nepieciešams piegādāt ieročus, Londonai izdosies pārliecināt par to arī ES partnerus. "Bet, ja mēs nespēsim, tad nav izslēgts, ka mums var nākties kārtot lietas pa savam. Tas ir iespējams," paziņoja Kemerons. "Mēs joprojām esam neatkarīga valsts, mums var būt neatkarīga ārpolitika," uzsvēra premjers.

Jautāts, vai Lielbritānija varētu apiet ES noteikto ieroču piegādes aizliegumu, Kemerons sacīja: "Gadījumā, ja mēs jutīsim, ka nepieciešams rīkoties, lai palīdzētu īstenot pārmaiņas Sīrijā, lai palīdzētu pārtraukt šo drausmīgo asinsizliešanu, un mēs jutīsim, ka mūsu Eiropas partneri no tā atturas, tad mums būs jāmaina nostāja."

Kad parlamentārā komiteja pauda bažas, ka Sīrijas nemiernieku apbruņošana var izrādīties riskants pasākums, Kemerons pauda cerību, ka Lielbritānijai nevajadzēs atšķelties no ES nostājas. "Es tikai atzīmēju, ka gadījumā, ja uzskatīsim, ka tā rīkoties ir pareizi, mēs tā darīsim," viņš piebilda.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits