Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Lielbritānijas ārlietu ministrs paredz tautas balsojumu par attiecībām ar ES

Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs paziņojis, ka britu vēlētājiem jādod iespēja teikt savu vārdu par "jaunu izkārtojumu" attiecībās ar Eiropas Savienību (ES).

Intervijā, kas sestdien publicēta laikrakstā The Daily Telegraph, Heigs norādījis, ka britiem jādod iespēja izteikties vai nu referendumā, vai vispārējās vēlēšanās. Vienlaikus viņš ļāvis noprast, ka koalīcijas valdība, kuras sastāvā ir konservatīvie un liberāldemokrāti, visticamāk, noraidīs ideju par referendumu, kurā tieši tiktu uzstādīts jautājums par turpmāku palikšanu ES sastāvā.

Tā vietā toriji, kurus pārstāv Heigs, domājams, piedāvāšot pārslēgt esošo līgumu ar ES, kas ļautu Londonai atgūt pilnvaras, kuras šobrīd nonākušas Briseles rokās. Šai prasībai, pēc Heiga domām, jābūt Konservatīvās partijas nākamās priekšvēlēšanu programmas pamatā. "Domājams, ka pienāks laiks, kad jauns izkārtojums prasīs svaigu vienošanos vai nu vispārējās vēlēšanās vai referendumā," norādījis ārlietu ministrs.

Viņš tomēr uzsvēris, ka atbalsta Lielbritānijas palikšanu ES sastāvā, taču piebildis: "Pastāv lielas problēmas, ko rada pārmērīgā birokrātija, regulējumi, kuru ražošana turpinās. (..) Mūsu nacionālajā dzīvē, ikdienas dzīvē ir pārāk daudz Eiropas, iejaukšanās līmenis, kas nav nepieciešams."

Atbildot uz jautājumu, vai nākamās vēlēšanas faktiski būs referendums par Lielbritānijas palikšanu ES, Heigs sacīja: "Jums, acīmredzot, jāpagaida uz mūsu programmu nākamajām vēlēšanām." "Premjerministrs [Deivids Kemerons] ir sacījis, ka viņš izteiksies, ka viņš tuvāko mēnešu laikā par to teiks runu. Tāpēc domāju, ka līdz tam laikam būs vairāk atbilžu," piebildis Heigs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits