Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Lielbritānijas valdība un Londonas mērs strīdas par Trampa uzaicinājumu vizītē

Lielbritānijas valdība un Londonas mērs Sadiks Hans nonākuši domstarpībās par ASV prezidentam Donaldam Trampam izteikto uzaicinājumu valsts vizītē.

"Ielūgums ir izteikts un pieņemts, un es neredzu iemeslu to mainīt," radio BBC paziņoja Lielbritānijas ārlietu ministrs Boriss Džonsons.

Arī Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja intervijā laikrakstam The Sun sacīja, ka ielūgums joprojām ir spēkā.

Taču Londonas mērs pauda viedokli, ka uzaicinājums Trampam izteikts pāragri.

Hans norādīja, ka valsts vizītē parasti tiek aicināti līderi, kas var lepoties ar labi paveiktu darbu.

"Apstākļos, kad Donalds Tramps kā prezidents ir aizliedzis musulmaņus, mainījis ASV politiku (..) bēgļu jautājumā, apstākļos, kad daudzi briti neatbalsta daudzas Donalda Trampa politiskās nostādnes, valsts vizītei nevajadzētu notikt," paziņoja Hans.

Hans sacīja, ka ASV un Lielbritānija ir tuvas sabiedrotās un tām vajadzētu turpināt cieši sadarboties.

"Tomēr īpašās attiecības ir kā būt labākajiem draugiem - jūs stāvat plecu pie pleca nelaimē, bet jūs arī norādāt viņiem, kad viņi kļūdās un kad viņiem nav taisnība. Un es domāju, ka daudzās, daudzās lietās Donaldam Trampam nav taisnība," sacīja Hans.

Valsts vizītes tiek uzskatītas par prestižiem pasākumiem, kuru laikā viesi tiek pagodināti ar banketiem un audienci pie karalienes Elizabetes II.

Meja uzaicināja Trampu valsts vizītē septiņas dienas pēc viņa inaugurācijas, izpelnoties valdībai kritiku par pielīšanu ASV pēc lēmuma par izstāšanos no Eiropas Savienības (ES).

Mejas priekštecis premjera amatā Deivids Kamerons toreizējo ASV prezidentu Baraku Obamu uzaicināja valsts vizītē tikai gadu pēc Obamas inaugurācijas.

Lielbritānijā vairāk nekā 1,8 miljoni cilvēku internetā ir parakstījuši petīciju, kurā aicināts neuzņemt Trampu vizītē, jo tas būtu apkaunojums karalienei.

Tramps tviterī kritizēja Hana reakciju uz sestdien Londonā notikušo teroraktu, kurā tika nogalināti septiņi cilvēki un 48 ievainoti. ASV prezidents izsmēja Hana sacīto, ka nav pamata satrauktie par bruņoto policistu klātbūtni ielās.

Londonas mēra birojs paziņoja, ka Hana sacītais ir izrauts no konteksta, ko Tramps savukārt noliedza un pārmeta Londonas mēram, ka viņš mēģina aizstāvēties ar nožēlojamām atrunām.

Meja un Džonsons aizstāvēja Hanu.

Top komentāri

jautājums
j
hanam musulmanim - ko vēl ar jums, teroristiem, darīt??? Jā, ne visi musulmaņi ir teroristi, bet visi teroristi ir musulmaņi! Pirms 100 vai pat 50 gadiem jūsu invāzija jau būtu izbeigta ar tik rupju spēku, cik vajadzētu!
Stāvi pie ratiem, khan
S
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4575414/Scrap-Trump-s-state-visit-urges-Sadiq-Khan.html#newcomment
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits