Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lietuva kritizē Franciju par karakuģu pārdošanu Krievijai

Lietuva pirmdien veltījusi kritiskus vārdus Francijas lēmumam Krievijai pārdot vismaz divus "Mistral" klases karakuģus, norādot, ka šāds solis rada bīstamu precedentu.

"Es domāju, ka tā ir kļūda," žurnālistiem atzina Lietuvas aizsardzības ministre Rasa Jukņevičiene. "Tas ir precedents, kad NATO un Eiropas Savienības dalībvalsts pārdod uzbrukuma ieročus valstij, kuras demokrātijas līmenis nebūt nav tāds, kas ļautu mums justies drošiem."

Šis ir pirmais gadījums, kad kāda no NATO loceklēm pārdod Krievijai moderno militāro tehnoloģiju, un virkne alianses dalībvalstu, īpaši Baltijas valstis, jau iepriekš bija paudušas satraukumu par modernā Rietumu bruņojuma nodošanu Maskavai.

"Neapšaubāmi, valstīm ap Krieviju tās nav tīkamas ziņas. Tā pavisam nav noteikti tāda Ziemassvētku dāvana, ko mēs vēlētos saņemt," sacīja ministre.

Kā ziņots, Francijas prezidenta Nikolā Sarkozī kanceleja piektdien apstiprināja, ka Parīze un Maskava vienojušās par divu "Mistral" klases desantkuģu kopīgu būvniecību.

"Pēc 5.oktobra tendera par divu desantkuģu (..) piegādi Krievijas karaflotei Krievijas varasiestādes izvēlējušās Francijas DCNS un STX un Krievijas karaflotes kuģu būvētavas OSK konsorciju," teikts paziņojumā.
Sākotnējais piedāvājums paredz divu kuģu būvi, bet nākotnē konsorcijs varētu saņemt vēl divu kuģu pasūtījumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits