Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Makrons izraudzījies Francijas premjeru

Francijas prezidents Emanuels Makrons izraudzījies jauno Francijas premjerministru - ostas pilsētas Havras mēru Eduāru Filipu, vēsta raidorganizācija BBC. 46 gadus vecais Filips nepārstāv Makrona La Republique en Marche partiju, bet ir labēji centriskās Les Républicains biedrs. Šī izvēle tiek uztverta kā Makrona centieni piesaistīt politiķus un attiecīgi arī atbalstu no plašāka politiskā spektra.

Premjera nosaukšana ir pirmais nozīmīgais Makrona paziņojums pēc stāšanās amatā. Tiesa, jāsaka, ka Filips jau labu laiku pirms oficiālā paziņojuma tika uzskatīts par favorītu uz augsto amatu.

Filips ir studējis tajās pašās universitātes, kur Makrons, un viņiem abiem ir līdzīgi uzskati daudzos ekonomiskajos un sociālajos jautājumos.

Pēc premjera nominēšanas Makrons dosies savā pirmajā ārvalstu vizītē prezidenta amatā, apmeklējot Berlīni un tiekoties ar Vācijas kancleri Angeli Merkeli.

Proeiropeiskais prezidents, kurš amatā stājās svētdien, vēlas ciešāku sadarbību Eiropas Savienībā (ES), kā arī eirozonas parlamenta un budžeta veidošanu.

Viņš svētdien solīja, ka ES, kuru satricinājis Lielbritānijas lēmums izstāties no bloka, viņa prezidentūras laikā tiks "atjaunināta un tai tiks dots jauns starts".

"Pasaulei un Eiropai Francija tagad ir vajadzīga vairāk nekā jebkad agrāk, un tām ir vajadzīga Francija ar sava likteņa izjūtu," sacīja Makrons.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits