Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Merkele: Bezvīzu režīma attiecināšana uz Turciju līdz 1.jūlijam ir mazticama (papildināts 18:50)

Eiropas Savienības (ES) iecere līdz 1.jūlijam piedāvāt Turcijai bezvīzu režīmu, domājams, būs jāatliek, jo pastāv bažas, ka Ankara nespēs savlaicīgi izpildīt būtiskākos nosacījumus, pirmdien uzturoties Stambulā, paziņojusi Vācijas kanclere Angela Merkele.

ES un Turcijas panāktā vienošanās par imigrācijas ierobežošanu paredz, ka Turcija uzņems atpakaļ sīriešu imigrantus, kas ierodas Grieķijas salās, apmaiņā pret ES pretimnākšanu vairākos jautājumos, tostarp miljardiem eiro lielu palīdzību un bezvīzu režīmu.

Tomēr ES uzstāj, ka Turcijai vispirms jāizpilda visi 72 vienošanās kritēriji, tostarp jāizdara grozījumi pretterorisma likumā un reformas preses brīvības jomā.

"Jautājumi, kas man ir šajā saistībā, nav pilnībā atbildēti," norādīja Merkele.

Vācijas kanclere pirmdien tikās ar Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu. Viņa sacīja, ka "skaidri likusi saprast", ka bažījas par pagājušajā nedēļā Turcijā notikušo tiesiskās imunitātes atņemšanu ceturtdaļai Turcijas likumdevēju, tostarp daudziem kurdu minoritātes pārstāvjiem.

Jau vēstīts, ka Turcija kopš bēgļu krīzes sākuma ir aktīvi iesaistījusies sarunās ar Eiropas Savienību par iespējamo bezvīzu režīmu.

Savukārt Turcijas Eiropas Savienības lietu ministrs Volkans Bozkirs trešdien intervijā britu raidorganizācijai BBC atzinis, ka zaudē cerības uz bezvīzu režīmu ar Eiropas Savienību (ES). ES uzstāj, lai Turcija sašaurina savu terorisma definīciju un izpilda vēl četras prasības, lai kvalificētos bezvīzu režīmam.

(papildināta visa ziņa) 

    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits