Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 21. oktobris
Severīns, Urzula

Moldovā prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi Sandu, bet referenduma iznākums vēl nav skaidrs

Moldovas prezidenta vēlēšanu pirmajā kārtā uzvarējusi pašreizējā proeiropeiski noskaņotā prezidente Maija Sandu, taču referenduma iznākums vēl nav skaidrs.

Sandu izcīnījusi 41% balsu, kas nozīmē vēlēšanu otro kārtu, kurā viņai būs jāsacenšas ar prokrieviski noskaņoto bijušo ģenerālprokuroru Aleksandru Stojanoglo, par kuru pirmajā kārtā nobalsojuši 27% vēlētāju, liecina rezultāti pēc aptuveni 96% balsu saskaitīšanas.

Referendumā, kurā vēlētājiem bija jāatbild uz jautājumu, vai konstitūcijā kā valsts stratēģisko mērķi fiksēt pievienošanos Eiropas Savienībai (ES), 50,03% nobalsojuši "par", bet 49,97% nobalsojuši "pret", liecina rezultāti pēc 98% balsu saskaitīšanas.

Sandu, uzrunājot savus atbalstītājus, naktī uz pirmdienu apsūdzēja noziedzīgus grupējumus centienos ietekmēt vēlēšanu un referenduma iznākumu.

"Noziedzīgi grupējumi, kas darbojas kopā ar mūsu valsts interesēm naidīgiem ārvalstu spēkiem, uzbrukuši mūsu valstij ar desmitiem miljonu eiro, meliem un propagandu, izmantojot apkaunojošākos līdzekļus, lai noturētu mūsu pilsoņus un mūsu valsti neziņā un nestabilitātē," sacīja prezidente.

"Mūsu rīcībā ir skaidri pierādījumi, ka šo noziedzīgo grupējumu mērķis bija nopirkt 300 000 balsu, kas ir vēl nepieredzēta mēroga krāpšana," piebilda Sandu. "Viņu mērķis bija graut demokrātisko procesu," sacīja prezidente.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits