Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Pret Spānijas valdību vērsta demonstrācija pāraug vardarbībā

Pret valdību vērsto demonstrāciju laikā pie Spānijas parlamenta ceturtdien izcēlās vardarbīgas sadursmes, kuru laikā policisti tika apmētāti ar pudelēm, bet likumsargi laida darbā stekus.

Pie policijas uzslietajām barjerām, kas norobežo Spānijas parlamenta apakšpalātas ēku, sapulcējās aptuveni 1000 cilvēku, no kuriem daži mēģināja barikādi nojaukt, bet citi sāka policistus apmētāt ar tukšajām pudelēm un petardēm.

Laikraksts El Pais savā interneta vietnē piektdien no rīta ziņo, ka sadursmēs ievainoti 29 cilvēki, tostarp 14 policisti. 15 cilvēki tikuši aizturēti, bet parlaments atcēlis piektdien paredzēto sēdi.

Protesta akcija Parlamenta aplenkums sākās dažas stundas pēc tam, kad tika paziņots, ka bezdarba līmenis pārsniedzis 27%, bezdarbnieku skaitam sasniedzot 6,2 miljonus. Starp plakātiem, kurus turēja protestētāji, bija redzams arī sauklis: "6,2 miljoni iemeslu".

Akciju organizēja interneta vietnes En Pie! (Celies!) veidotāji, kas pārstāv dažādu politisku grupējumu apvienību, kura pieprasa abu parlamenta palātu atlaišanu. Viņi ir vīlušies gan pašreizējā centriski labējā valdībā, gan opozīcijā esošajos sociālistos un apgalvo, ka politiskā elite esot nodevusi savu valsti.

Policija ziņo, ka vēl pirms demonstrācijas aizturēti kāda anarhistu grupējuma locekļi, kas plānojuši aizdedzināt vienu no bankām.

Opozīcija apgalvo, ka milzīgajā bezdarbā esot vainojami taupības pasākumi, kurus īstenojusi premjerministra Mariano Rahoja vadītā valdība.

Tikmēr valdība gatavojas piektdien nākt klajā ar pasākumu paketi ekonomikas izaugsmes veicināšanai. Kāds avots valdībā gan aģentūrai Reuters atzinis, ka šī pakete neparedz taupības pasākumu mīkstināšanu. "Plāns būs konkrētu, visaptverošu un uzticamu strukturālu reformu komplekss, nevis izdevumu samazināšana izdevumu samazināšanas vārdā," norādījis avots. Rahojs jau iepriekš norādījis, ka valsts budžeta stabilizēšanai un ekonomikas atveseļošanai līdz 2014.gadam nepieciešams ietaupīt 150 miljardus eiro.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits