Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Starptautiskie aizdevēji sāk Grieķijas novērtēšanu

Starptautiskie aizdevēji svētdien sāka Grieķijas novērtēšanu, lai izvērtētu valsts panākto progresu nepieciešamo reformu veikšanā pirms nākamā palīdzības maksājuma apstiprināšanas.

Eiropas Savienības, Eiropas Centrālās bankas un Starptautiskā valūtas fonda pārstāvji svētdien tikās ar Grieķijas finanšu ministru Janisu Sturnaru, lai apspriestos par Grieķijas paveikto starptautiskās palīdzības programmas ietvaros.

Saskaņā ar starptautiskās palīdzības programmu, Grieķijai 2013.gadā par 25 000 jāsamazina valsts sektorā strādājošo skaits, bet līdz 2015.gada beigām kopumā par 150 000.

Paredzēts, ka starptautisko aizdevēju eksperti vizīti Grieķijā pabeigs marta vidū.

Starptautisko kreditoru - SVF, Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Centrālās bankas (ECB) - ziņojums noteiks to, vai Grieķija saņems nākamo aizdevuma maksājumu 2,8 miljardu eiro (1,9 miljardu latu) apmērā.

Ziņojuma projektā, ko ceturtdien publiskoja Grieķijas nodokļu dienests, ES un SVF revidenti kritizē Grieķiju par nespēju novērst nodokļu iekasēšanas slikto praksi, uzsverot, ka tas nepieciešams, lai stabilizētu valsts finansiālo stāvokli.

Ziņojuma projektā norādīts, ka nodokļu pārvaldības reformas ir sadrumstalotas un juceklīgas, bet valsts iekasējusi vien pusi no budžetā paredzētajiem nodokļiem.

Nodokļu parāds valstij joprojām veido 55 miljardus eiro (38,6 miljardus latu), taču Grieķijai ir maz cerības iegūt šos līdzekļus, jo liela daļa uzņēmumu jau bankrotējuši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits