Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 4. jūlijs
Sandis, Uldis, Ulvis, Sandijs

Ungārija nobloķē patvēruma meklētāju iecienītu maršrutu uz Rietumeiropu

Ungārijā, kas šogad piedzīvojusi rekordlielu migrantu un patvēruma meklētāju pieplūdumu, otrdien stājušies spēkā bargi likumi, kuru mērķis ir atturēt pārsvarā no kara, vajāšanas un nabadzības bēgošo cilvēku ierašanos valstī. Ungārija arī pabeigusi 3,5 metrus augsta žoga celtniecību gar 175 kilometrus garo robežu ar Serbiju, caur kuru Ungārijā šajā gadā ieradusies lielākā daļa no 200 tūkstošiem migrantu un patvēruma meklētāju.

Par žoga šķērsošanu un sabojāšanu var draudēt cietumsods, vēsta laikraksts Diena.Divās Ungārijas dienvidu provincēs, kas robežojas ar Serbiju, vakar izsludināja "krīzes stāvokli", kas dod policijai papildu pilnvaras un atļauj karaspēka izvietošanu, ja parlaments to apstiprina. Pie robežžoga Ungārijas pusē izvietoti vairāki simti policistu, bet Serbijas pusē pulcējās tūkstošiem migrantu.Ungārijas konservatīvā valdība paziņojusi, ka turpmāk nepacietīs cilvēkus, kuri valstī ieradīsies nelikumīgi. "Likumīgie ceļi iekļūšanai Ungārijā un Eiropas Savienībā joprojām būs atvērti. Vienīgais, ko mēs prasām no visiem migrantiem - jums ir jāpakļaujas starptautiskajiem un Eiropas likumiem, teiksim, Šengenas protokolam, un jāierodas caur likumīgajiem robežšķērsošanas punktiem," vakar paziņoja Ungārijas valdības pārstāvis Zoltāns Kovāčs.Kopš otrdienas katram, kas Ungārijas robežu šķērsos nelikumīgi, draudēs kriminālatbildība. Ungārijas Tieslietu ministrija ir norīkojusi 30 tiesnešus, kuru uzdevums būs tiesāt notvertos robežpārkāpējus. Ungārijas policija otrdien paziņoja, ka aizturējusi jau 60 cilvēku, kas mēģinājuši tikt pāri žogam, informēja BBC. Saskaņā ar jaunajiem likumiem arī robežžoga bojāšana būs kriminālpārkāpums, par kuru varēs sodīt ar cietumu vai deportēšanu no valsts.Pirmdien, kas bija pēdējā diena pirms pretimigrantu likumu stāšanās spēkā, no Serbijas Ungārijā ieradās 9000 migrantu, kas ir vienas dienas rekords šajā gadā. Ungārijas varasiestādes pašlaik izskatot 95 tūkstošus lūgumu pēc patvēruma. Aptuveni 20 tūkstoši cilvēku, kas šogad ieradās Ungārijā, devušies uz Austriju.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena trešdienas, 16.septembra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits