Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Vācija atvieglos imigrācijas procesu kvalificētiem strādniekiem

Tiem Eiropas Savienībā (ES) neietilpstošo valstu pilsoņiem, kas Vācijā būs gatavi strādāt profesijās, kurās trūkst darbaroku, tiks atvieglots imigrācijas process, liecina trešdien Vācijas valdībā apstiprinātie jaunie noteikumi.

Jauno noteikumu mērķis ir vienkāršot imigrācijas procesu tiem kvalificētajiem ārvalstniekiem, kas vēlas strādāt Vācijā, skaidroja nodarbinātības ministre Urzula fon der Leijena.

Atbilstoši līdzšinējai kārtībai ES dalībvalstu pilsoņiem jau tika nodrošināta vienkāršota piekļuve Vācijas darba tirgum, bet blokā neietilpstošo valstu pilsoņiem vairumā gadījumu nācās krietni vien piepūlēties, lai iegūtu vīzu un darba atļauju. Saskaņā ar jaunajiem noteiktiem, sākot no šā gada jūlija, ārvalstniekiem, kuri vēlēsies Vācijā strādāt, būs jāpārliecinās, vai viņu iegūtā izglītība atbilst Vācijas standartiem. Šo procesu iespējams iesākt, vēl esot ārpus Vācijas.

Federālais Nodarbinātības birojs regulāri pārbaudīs, vai ir pieprasījums pēc noteiktas profesijas darbiniekiem un izveidos tā dēvēto "pozitīvo sarakstu". Ja būs apstiprināta atbilstība Vācijas izglītības standartiem, tiks pārbaudīts, vai šajā profesijā trūkst darbaroku. Ja abi kritēriji būs izpildīti, imigrācijas prasības šiem darba meklētājiem tiks atvieglotas.

Kā uzsvēra Vācijas nodarbinātības ministre, kvalificēti imigranti ir nozīmīgs faktors Vācijas labklājības nodrošināšanai nākotnē. Pēc viņas teiktā, valsts labklājību būs iespējams nodrošināt tikai tad, ja netrūks kvalificētu darbinieku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits