Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācijā lidmašīnā aiztur iespējamus teroristus

Vācijas pilsētas Ķelnes lidostā policija piektdien apcietināja divus Somālijā dzimušus vīriešus, kuri pirms izbraukšanas bija atstājuši dzīvoklī zīmīti, paziņojot par vēlmi mirt "svētajā karā". Viņi bija nopirkuši biļeti uz Amsterdamas reisu, un policija atklāja, ka abi vīrieši "varētu būt plānojuši uzbrukumu". Savukārt terorisma eksperts Rolfs Tophovens Reuters sacīja, ka viņi drīzāk "bija ceļā uz teroristu apmācības nometni, iespējams, Pakistānā vai Afganistānā". Tagesspiegel raksta, ka viņi bija iecerējuši no Nīderlandes doties uz Ugandu, bet no turienes — uz Pakistānu.

Policisti abus aizdomās turamos aizturēja, kad lidmašīna jau grasījās sākt pacelšanos, aģentūrai AP pastāstīja lidsabiedrības LKM pārstāve Elfrīke van Galena. "Tad notika "bagāžes parāde", lai pārliecinātos, vai abi policijas aizturētie pasažieri nebija izbraukuši ar somām," viņa piebilda. Lidmašīna uz Amsterdamu izlidoja ar stundas aizkavēšanos, un turpmākais lidojums notika bez sarežģījumiem. Policija uzsvēra, ka operācijā netika iesaistīti specdienesta pārstāvji.

Vācijas avīzes ziņo, ka abi iespējamie teroristi tika uzmanīti jau vairākus mēnešus. Viņi Vācijā dzīvoja jau ilgu laiku, un viens bija ieguvis Vācijas pilsonību. "Vāciju apdraud vietējie teroristi," vietējai televīzijai N—TV sacīja vairāku terorismam veltītu grāmatu autors Berndts Georgs Tamms. "Aizvien vairāk vāciešu pāriet islāmticībā un ir gatavi mirt mocekļu nāvē, uzbrūkot paši savai dzimtenei."

Gan Vācijas, gan Nīderlandes pretterorisma organizācijas šogad ziņoja par pieaugošajiem terorisma draudiem. Vāciju par vienu no mērķiem izvēlējusies Al Qaeda, savukārt Nīderlandi deputāta Gērta Vildersa uzņemtās filmas Fitna dēļ apdraud islāma ekstrēmisti no visas pasaules. Filmā vardarbības ainas tika papildinātas ar Korāna tekstiem, ko islāma fundamentālisti uzskata par "smagu apvainojumu un provokāciju", teikts Nīderlandes Pretterorisma dienesta ziņojumā.

Ceturtdien Vācijas policija sacīja, ka meklē divus islāma kaujiniekus, kuri devušies uz Vāciju, taču viņi nav saistīti ar Ķelnē aizturētajiem somāliešiem, vēsta BBC.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits