Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vācijā sāk tiesāt vērienīgu terora aktu plānotājus

Vācijas tiesas priekšā trešdien stājās grupa, kas tiek turēta aizdomās par terora aktu gatavošanu apjomā, ko apsūdzība salīdzina ar 11.septembra uzbrukumiem ASV, raksta BBC.

Apsūdzēto — trīs vāciešu un turka — iespējamo uzbrukuma mērķu vidū bija arī ASV militārā bāze Ramšteinā un Frankfurtes lidosta. Viņi plānoja sarīkot sprādzienus arī bāros, restorānos un deju klubos. Prokurors Folkers Brinkmans sacīja, ka apsūdzētie vēlējās nogalināt pēc iespējas vairāk amerikāņu.

Trīs no apsūdzētajiem tika aizturēti 2007.gada septembrī. Pie viņiem atrada 12 mucas ar ķimikālijām, no kurām varēja izgatavot simt reižu vairāk sprāgstvielu, nekā tika izmantots 2005.gada jūlija uzbrukumos Londonas sabiedriskajam transportam, kuros bojā gāja 52 cilvēki.

Grupējums apsūdzēts sazvērestības rīkošanā ar mērķi nogalināt un par piederību teroristiskai organizācijai. Prokurors apgalvo, ka vīrieši ir saistīti ar teroristisko organizāciju Islāma džihāda savienība, kura veikusi uzbrukumus Uzbekistānā un kurai ir saikne ar Al Qaeda.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits