Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Vācijā strauji pieaug uzbrukumu skaits bēgļu mītnēm

Vardarbīgo uzbrukumu skaits patvēruma meklētāju mītnēm šogad Vācijā jau pārsniedzis to uzbrukumu skaitu, kas notikuši visa pagājušā gada laikā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas ceturtdien publiskotajiem datiem laikā no šī gada janvāra līdz jūnijam reģistrēti 202 uzbrukumi, kamēr visa 2014.gada laikā tika reģistrēti 198 incidenti.

Tā ir satraucoša tendence, jo arī pērn reģistrēto uzbrukumu skaits bija trīskārt pieaudzis, salīdzinot ar 2013.gadu.

85% no šogad reģistrētajiem uzbrukumiem pastrādājušas pret imigrantiem noskaņotas personas, kas saistītas ar labējo radikāļu aprindām. Tomēr ministrija norāda, ka arvien biežāk uzbrukumus veic cilvēki, kam nav tiešas saiknes ar neonacistiem, un ka 26 gadījumos vainīgie tā arī nav noskaidroti.

Visas četras federālās zemes, kur pērn konstatēts vislielākais vardarbīgo noziegumu skaits, kurus pastrādājuši labējie ekstrēmisti, atrodas savulaik komunistu pārvaldītajā Vācijas austrumdaļā. Proporcionāli visvairāk šādu noziegumu reģistrēts Brandenburgā - 2,98 vardarbīgi uzbrukumi uz 100 000 iedzīvotāju. Brandenburgai seko Berlīne, Tīringene un Mēklenburga-Priekšpomerānija, kur attiecīgi reģistrēti 2,81, 2,27 un 2,19 labējo radikāļu pastrādāti vardarbīgi uzbrukumi uz 100 000 iedzīvotāju.

Tomēr vardarbīgo uzbrukumu skaits visstraujāk audzis vienā no Rietumvācijas zemēm - Ziemeļreinā-Vestfālenē, kur labējo ekstrēmistu vardarbīgo noziegumu skaits gandrīz dubultojies. Ja 2013.gadā tika reģistrēti 1,09 šādi noziegumi uz 100 000 iedzīvotāju, tad pērn - jau 2,11.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits