Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Zviedrija pārtrauks maksāt pabalstus noraidītajiem patvēruma meklētājiem

Zviedrijas centriski kreisā valdība piektdien paziņoja, ka pārtrauks maksāt pabalstus imigrantiem, kuru lūgumi piešķirt patvērumu tiks noraidīti.

Zviedrijā pērn uzņēma 163 000 patvēruma meklētāju, un mazākuma valdība ir spērusi vairākus soļus, lai imigrantu skaitu samazinātu, arī atjaunojusi robežkontroli un pārtraukusi automātiski piešķirt uzturēšanās atļaujas.

Lai atbrīvotu resursus jauniem bēgļiem, patvēruma meklētāji tagad zaudēs tiesības uz mājokļiem un dienasnaudu, ja viņu lūgumi piešķirt patvērumu tiks noraidīti, pavēstīja valdība, norādot, ka šis lēmums stājas spēkā nekavējoties.

"Mums šīs vietas ir vajadzīgas citiem, kas meklē patvērumu, un tad mums ir jāgarantē, ka tie, kuru lūgumi tiek noraidīti, izvācas un dodas mājās," laikrakstam Dagens Nyheter sacīja tieslietu un migrācijas ministrs Morgans Johansons.

Zviedrija pieaugušajiem maksā dienasnaudu 71 kronas (7,6 eiro) apmērā, bet bērniem - 50 kronu apmērā. Šai summai ir jāsedz visi izdevumi, atskaitot maksu par mājokli.

Zviedrijas iekšlietu ministrs Anderss Igemans janvārī paziņoja, ka valdība nolēmusi izraidīt 60 līdz 80 tūkstošus imigrantu, kas pērn ieradušies valstī un kuru patvēruma pieprasījumi ir noraidīti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits