Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

AM nav pārsteigta par Krievijas un Baltkrievijas plānu veidot jaunu militāru organizāciju

Latvijas Aizsardzības ministrijai (AM) nav pārsteigums par Krievijas un Baltkrievijas plānu veidot jaunu militāru organizāciju, lai stiprinātu savstarpējo militāro sadarbību, aģentūrai LETA pastāstīja AM Militāri publisko attiecību departamenta direktors Kaspars Galkins.

Jaunais sadarbības līgumus AM nav pārsteigums, jo jau iepriekš starp abām valstīm noslēgti sadarbības līgumi militārajā jomā, piemēram, pretgaisa aizsardzības sistēmā. Tāpat AM redzams, ka tiek atjaunoti militārās infrastruktūras objekti Baltkrievijā, kurus arvien aktīvāk izmanto Krievija.

Galkins arī atgādināja, ka Krievija un Baltkrievija iepriekšējos gados ir rīkojusi kopīgas plašas militārās mācības, tostarp, Zapad.

"Tas pārsteigumu mums neizraisa un mēs turpinām sekot līdzi", uzsvēra Galkins. Viņš gan atturējās komentēt vai jaunās militārās organizācijas veidošana varētu radīt draudus Latvijas drošībai, taču piebilda, ka jebkurām valstīm ir tiesības slēgt dažādus militārās sadarbības līgumus.

Medijos izskanējis, ka Krievija un Baltkrievija plāno izveidot jaunu militāru organizāciju, lai stiprinātu savstarpējo militāro sadarbību. Šāda organizācija esot nepieciešama kā atbilde NATO aktivitātēm pie Krievijas robežām.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko oktobra vidū atbildot uz Latvijas Televīzijas jautājumu par to, vai Baltkrievijā būs Krievijas aviācijas bāze norādīja, ka "mums nevajag nekādas bāzes. Saprotiet vienu vienkāršu lietu. Pirmkārt, mēs ar Krieviju ne tikai veidojam Savienoto valsti, mēs šobrīd esam militāri politiskā savienībā, tāpat kā jūs NATO. Militāri politiskās savienības ietvaros mums ir sadalītas atbildības zonas. Mēs, Baltkrievija, atrodamies rietumos. Tiešā saskarē ar Ziemeļatlantijas alianses struktūrām - tas ir fakts. Izrietot no tā, mēs vienmēr sakām - mēs negribam karot, bet pulveri turam sausu. Līdz ar to, tā kā jūs šajā procesā ejat pa priekšu, tā arī mēs veidojam adekvātu militāro politiku. Savienotās valsts līguma un militārās sadarbības ietvaros, pirmkārt, esam noslēguši ar Krieviju līgumu un vienošanos par mūsu ekonomiskās, politiskās un militāri politiskās stabilitātes nodrošināšanu. Savienotās valsts ietvaros".

Lukašenko atgādinājis, ka rietumu virzienā, kopā ar Krievijas Federāciju izveidots attiecīgs militārais grupējums, kura pamatu veido Baltkrievijas armija - šodien 70 000 karavīru. "Skatāmies, ar kādām metodēm šodien notiek kari un karstie konflikti. Izdarām attiecīgus secinājumus un pielāgojam mūsu bruņotos spēkus kaut kādiem iespējamiem konfliktiem", uzsvēris Lukašenko.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits