Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Avoti: Krievija ved slepenas sarunas par raķešu piegādi hutiešiem

Krievija ar Irānas starpniecību slepus ved sarunas ar Jemenas hutiešu nemierniekiem par pretkuģu raķešu P-800 "Oņiks" (eksporta versijas nosaukums "Yakhont") piegādēm, vēsta ziņu aģentūra "Reuters", atsaucoties uz avotiem Rietumos un reģionā.

Kā sacījis "Reuters" sarunbiedrs, sarunas sākušās vēl Irānas bijušā prezidenta Ibrahima Raisi laikā. Raisi maija beigās gāja bojā helikoptera katastrofā.

Krievijas un Jemenas nemiernieku pārstāvji šogad Teherānā tikušies vismaz divas reizes, un tuvākajās nedēļās gaidāmas jaunas tikšanās, teikušas divas reģiona amatpersonas.

Atbilstoši "Reuters" avotu teiktajam, Krievija vēl nav pieņēmusi lēmumu par raķešu nodošanu hutiešiem.

"Irāņi ir starpnieki šajās sarunās, bet viņi negrib zem tām atstāt savu parakstu," "Reuters" sacīja avots Rietumu izlūkdienestā.

Kā norāda eksperti, krievu raķetes P-800 "Oņiks" ar darbības rādiusu līdz 300 kilometriem ļautu hutiešiem Sarkanajā jūrā precīzāk veikt triecienus tirdzniecības kuģiem un palielināt draudus ASV un Eiropas karakuģiem.

Kā noskaidroja "Reuters", Krievija šādas raķetes jau ir piegādājusi Libānas šiītu grupējumam "Hizbollah".

Tas, ka tiek apsvērta raķešu piegāde hutiešiem, iespējams, ir saistīts ar to, ka rietumvalstis apsver iespēju atļaut Ukrainai ar tāla darbības rādiusa ieročiem uzbrukt mērķiem dziļi Krievijas iekšienē, pieļauj "Reuters" avoti.

Kāda ASV amatpersona teikusi, ka Vašingtonas delegācija apspriedusi iespējamās sarunas starp Krieviju un hutiešiem ar saviem Saūda Arābijas kolēģiem.

Trīs aģentūras sarunbiedri sacīja, ka saūdarābi esot Krievijas pārstāvjiem darījuši zināmas ASV bažas par raķešu piegādēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits