Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

ES, Krievija un Ukraina otrdien centīsies panākt vienošanos par gāzes piegādēm

Krievija, Ukraina un Eiropas Savienība (ES) otrdien Vīnē centīsies panākt vienošanos, lai nodrošinātu Krievijas gāzes piegādes nākamajā ziemā, pirmdien paziņoja ES informācijas avots.

Eiropas Komisija (EK) norāda, ka ES enerģētikas komisārs Marošs Šefčovičs, Krievijas enerģētikas ministrs Aleksands Novaks un viņa Ukrainas kolēģis Volodimirs Demčišins Austrijas galvaspilsētā tiksies uz pārrunām, kas tiek rīkotas laikā, kad attiecības starp Krieviju un rietumvalstīm kļūst aizvien saspīlētākas.

Tāpat sanāksmē piedalīsies arī Krievijas gāzes giganta Gazprom un Ukrainas enerģētikas kompānijas Naftogaz vadītāji.

Amatpersonas cer, ka otrdienas sanāksmē puses panāks vienošanos, ņemot vērā, ka kopš aprīļa rīkotās vairākas tehniskās tikšanās uzrādījušas progresu, norādīja ES informācijas avoti.

Informācijas avoti pavēstīja, ka vienošanās memoranda, kas nosaka piegāžu cenas, ilgumu un apjomu, jau tikusi nodrošināta un politiskajām pusēm tagad to nepieciešams izvērtēt.

Maskava pērn nolēma palielināt Ukrainai pārdotās gāzes cenu, bet pagājušā gada jūnijā Krievija apturēja gāzes piegādes pēc tam, kad Kijeva atteicās maksāt par gāzes cenu pieaugumu. Vēlāk gan piegādes tika atsāktas, kad ES panāca vienošanos par piegāžu nodrošināšanu ziemas periodā.

Šīs vienošanās termiņš noslēdzas 30.jūnijā, un ES un Ukraina tagad cenšas panākt jaunu vienošanos, kas nodrošinās piegādes 2015.-2016.gada ziemā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits