Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kipra vēl nespēj iegūt Krievijas palīdzību valsts glābšanā

Kipras finanšu ministrs Mihalis Saris trešdien nav spējis panākt progresu pēc diviem pārrunu raundiem Maskavā par Krievijas iespējamo palīdzību grūtībās nonākušajai valstij. Saris tikās ar Krievijas finanšu ministru Antonu Siluanovu pirms rīkoja pārrunas ar premjerministra pirmo vietnieku Igoru Šuvalovu, lai apspriestu iespējas par jaunu Krievijas aizdevumu.

Kipra arī cer panākt nosacījumu atvieglojumus un atmaksas termiņa pagarinājumu 2,5 miljardu eiro (1,7 miljardu latu) aizdevumam, ko Krievija Kiprai piešķīra 2011.gadā un kuru nepieciešams atmaksāt 2016.gadā. "Mums bijis ļoti labs sākums. Mums bija ļoti laba, godīga un atklāta diskusija," žurnālistiem norādīja Saris pēc tikšanās ar Krievijas finanšu ministru.

Taču informācijas avots Krievijas valdībā ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka pārrunu otrais raunds ar Šuvalovu, kurš ir tuvs Krievijas prezidenta Vladimira Putina padomdevējs un pārrauga finanšu sektoru, nav panācis cerēto rezultātu. Saris solījis uzturēties Maskavā, līdz tiks panākta kāda vienošanās, kas palīdzētu viņa valsts bankām izvairīties no bankrota un valstij no maksātnespējas. Krievijas mediji ziņo, ka pārrunas Maskavā turpināsies ceturtdien.

Tikmēr Kremlis vēsta, ka Putins otrdienas vakarā no Kipras prezidenta Nika Anastasiada saņēmis telefona zvanu, kurā abi līderi apsprieduši to, kā Krievija var palīdzēt. "Līderi analizēja iespējas, kā izkļūt no krīzes," Krievijas ziņu aģentūrām pavēstīja Putina preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs. "Putins kārtējo reizi pauda savas bažas par jebkādiem pasākumiem, kas varētu kaitēt Krievijas iedzīvotāju un uzņēmumu interesēm."

Saris vizītē Krievijā ieradies dienu pēc tam, kad Kipras parlaments noraidīja ierosinājumu noteikt vienreizēju nodokli banku depozītu turētājiem apmaiņā pret starptautisko aizdevumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits