Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Krievija apsver militāro bāzu atjaunošanu Kubā un Vjetnamā

Krievija apsver iespēju atjaunot militārās bāzes Vjetnamā un Kubā, atsaucoties uz aizsardzības ministra vietnieku, piektdien ziņo Krievijas mediji.

Samazinot savu militāro klātbūtni ārvalstīs pēc Padomju Savienības sabrukuma, Krievija 21.gadsimta sākumā slēdza savu izlūkošanas bāzi Kubā un jūras spēku bāzi Vjetnamā.

Aukstā kara laikā abas šīs bāzes kalpoja kā atbalsta punkti Padomju Savienības globālajai militārajai varai.

Tomēr pēdējos gados Maskavas ārpolitika kļuvusi uzstājīgāka, novedot pie attiecību saasināšanās ar ASV un citām valstīm virknē jautājumu, sevišķi par konfliktiem Ukrainā un Sīrijā, kā arī par NATO klātbūtni Austrumeiropā.

Krievijas aizsardzības ministra vietnieks Nikolajs Pankovs sacīja, ka Aizsardzības ministrija pašreiz no jauna izvērtē pagātnes lēmumus par bāzu slēgšanu, bet sīkāku informāciju atteicās atklāt.

ASV pašreiz cenšas atdzīvināt attiecības ar Kubu, kas Padomju Savienības laikos piedāvāja Krievijai ASV teritorijai tuvāko militāro bāzi.

"Globālā situācija nav statiska, tā plūst, un pēdējie divi gadi ir ienesuši nozīmīgas pārmaiņas starptautiskajā situācijā un drošības jomā," žurnālistiem norādīja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

"Tādēļ tas ir diezgan dabiski, ka valstis novērtē šīs pārmaiņas saskaņā ar to nacionālajām interesēm un sper konkrētus soļus veidos, kādus tās uzskata par pieņemamiem," sacīja Peskovs.

Top komentāri

Kamēr tov.asovs nebēg uz kanādu,
K
Kara nebūs. Jazičņiki un kremļa 2.ešelons jūrmalā arī mierīgi. Dīvāns arī nav zviedrijā. Tā kā pagaidām nekas nedraud.
No malas
N
Nevar droši teikt, ka Vjetnamā krievus tik īpaši gaida. Ar Kubu ar sazin kā būs. Izklausās pēc vēlmes kas neklapē ar realitāti.
nerezidents
n
Par velu,shis valstis vairs nav komunjagu lidzskrejeji.krievs spele pokeru,doma,ka kads uzkersies uz blefu un saks vinus atrunat, nonems sankcijas un iecels par pasaules policistu un visi vinus baros par velti.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits