Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Krievija kritizē ES pieeju imigrantu krīzes risināšanai

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs otrdien kritizējis Eiropas Savienības (ES) pieeju nelegālo imigrantu krīzei un licis noprast, ka bloks ir vainojams to konfliktu izraisīšanā, kas noveduši pie šīs masu migrācijas.

"Valstīm, kas atbildīgas par konfliktu izraisīšanu, būtu jābūt lielam pienākumam sniegt humāno palīdzību saviem upuriem," paziņoja Lavrovs, kurš Maskavā tikās ar Eiropas Komisijas (EK) viceprezidenti, budžeta un cilvēkresursu komisāri Kristalīnu Georgijevu.

Lavrovs komisārei sacīja, ka ES "mehāniskā pieeja" kārtot bēgļu problēmu ar naudu to neatrisinās.

Šogad Vidusjūru šķērsojuši un Eiropā nokļuvuši jau vairāk nekā 350 000 nelegālo imigrantu, liecina Starptautiskās Migrācijas organizācijas (IOM) jaunākie dati.

Nelegālo imigrantu un bēgļu pieplūdums izvērties nopietnā krīzē, kas vistiešāk skārusi Grieķiju, Itāliju un Ungāriju, bet strauji kļūst par aktuālu problēmu arī citās ES valstīs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins žurnālistiem pagājušajā nedēļā sacīja, ka Sīrijas bēgļi, kas ierodas Eiropā, galvenokārt bēg no teroristu organizācijas Islāma valsts, nevis prezidenta Bašara al Asada režīma.

Maskava, kas atbalsta Damaskas režīmu, pēdējās nedēļās ir pastiprinājusi savus vidutājas centienus Sīrijas konflikta risināšanā.

Sīrijā kopš 2011.gada notiek pilsoņkarš, kurā pret valdību cīnās sašķeltās bruņotās opozīcijas grupējumi un ekstrēmistu organizācijas, tādas kā Islāma valsts un ar Al Qaeda saistītā Al Nusra. Atbilstoši ANO datiem kopš karadarbības sākuma Sīrijā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 240 000 cilvēku.

Islāma valsts ir sagrābusi plašas teritorijas Sīrijā un Irākā, kur cenšas ieviest viduslaiku sunnītu paražas, pasludinājusi tur "kalifātu" un pastrādājusi neskaitāmas asinsstindzinošas zvērības.

Grupējumam lojalitāti apliecinājuši arī radikāļu bruņotie formējumi Lībijā un Ēģiptē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits