Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +15 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Krievija kritizē ES un paziņo, ka piegādās Sīrijai pretgaisa aizsardzības sistēmu

Krievija otrdien kritizēja Eiropas Savienības (ES) lēmumu nepagarināt ieroču embargo pret Sīriju, paziņojot, ka tas apdraud nākammēnes Ženēvā paredzētās miera sarunas, kurām būtu jāizbeidz Sīrijā vairāk nekā divus gadus ilgstošais pilsoņkarš, kas jau ir laupījis vairāk nekā 80 tūkstošu dzīvību.

27 ES dalībvalstu ārlietu ministri pirmdien nespēja vienoties par pašreizējā embargo pagarināšanu, tādēļ no 1. jūnija katra valsts atsevišķi varēs lemt, vai piegādāt bruņojumu Sīrijas dumpiniekiem. Eiropieši gan esot vienojušies, ka neviena valsts reālu ieroču nosūtīšanu nesāks līdz 1. augustam. Tajā pašā laikā spēkā paliek dažādas ES sankcijas pret Sīrijas autoritārā prezidenta Bašāra el Asada režīmu.

B. el Asada tuvākā sabiedrotā Krievija apvainoja ES dubultstandartos, bet pati paziņoja, ka Sīrijai piegādās pretgaisa aizsardzības sistēmu S - 300.

«Mēs šīs piegādes uzlūkojam kā stabilizējošu faktoru un ticam, ka tas atturēs dažus karstgalvjus no vēlmes izskatīt scenārijus, kas Sīrijas konfliktu padarītu starptautisku, iesaistot ārējus spēkus,» sacīja Krievijas ārlietu ministra vietnieks Sergejs Ribakovs.

Izraēla brīdināja, ka varētu traucēt modernās ieroču sistēmas piegādi Sīrijai. Telaviva bažījas, ka tā varētu nokļūt Izraēlai nedraudzīgu spēku rokās. Tāpat būtu traucēti Izraēlas gaisa uzbrukumi Sīrijai, lai traucētu Damaskas centienus piegādāt ieročus Libānas islāmistu grupējumam Hezbollah.

Pirmdien Sīrijas opozīcijas pusē karojošos dumpiniekus apmeklējis ietekmīgais ASV senators no Republikāņu partijas Džons Makeins, tādējādi demonstrējot Vašingtonas atbalstu viņu cīņai pret B. el Asadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits