Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krievija neizvietos Kaļiņingradā raķetes

Krievija neizvietos raķetes "Iskander" Kaļiņingradā pēc tam, kad ASV atteikusies no plāniem izvietot savas pretraķešu vairoga daļas Austrumeiropā, ziņo Krievijas aģentūra "Interfax", atsaucoties uz avotiem militārās aprindās.

"Nešaubīgi Vašingtonas lēmums atcelt pretraķešu vairoga daļu [izvietošanu Austrumeiropā] nepaliks nepamanīts. Virkne pasākumu, kas tika plānoti atbildē uz pretraķešu vairoga daļu izvietošanu Eiropā, tiks iesaldēti un, iespējams, pilnībā atcelti," sacīja informētā persona.

Militārpersona precizēja, ka viens no galvenajiem plānotajiem pasākumiem, kas tiks iesaldēts, ir plāns izvietot tuva darbības rādiusa raķetes "Iskander" Kaļiņingradas anklāvā.

Plānots arī pārskatīt citus militāros pretpasākumus, tostarp izvietot Kaļiņingradā kodolbumbvedējus "T-22" un aprīkot Krievijas ballistiskās raķetes ar tehnoloģijām, kas ļautu tām izvairīties no ASV pretraķešu aizsardzības sistēmas.

Kā jau ziņots, ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien paziņoja, ka Vašingtona atsakās no plāniem izvietot Čehijā un Polijā pretraķešu vairoga daļas.

Kā skaidroja ASV prezidents, galvenos pretraķešu vairoga elementus - radiolokācijas staciju Čehijā un pārtvērējraķetes Polijā - Vašingtona aizstās ar mobilāku sistēmu, kas sākotnēji bāzēsies jūrā.

Krievija iepriekš asi kritizēja Austrumeiropai paredzētos pretraķešu aizsardzības plānus, norādot, ka tie apdraudot Krievijas nacionālo drošību.

Gan Vašingtona, gan Maskava noliedz, ka Obamas lēmums pretraķešu aizsardzības jautājumā būtu kādas ASV un Krievijas slepenas vienošanās rezultāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits