Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Krievijā notikuši dronu uzbrukumi Maskavai, Kurskai un Rostovai

Krievijā notikuši dronu uzbrukumi Maskavai, tās reģionam, Kurskai un Rostovas apgabalam, svētdien paziņojušas Krievijas amatpersonas.

Krievijas Aizsardzības ministrija pavēstīja, ka svētdien novērsusi ukraiņu drona uzbrukumu Maskavai un tās reģionam.

"Ap plkst.4 (ap plkst.3) tika novērsts Kijivas režīma mēģinājums ar dronu veikt teroristu uzbrukumu Maskavas un Maskavas reģiona infrastruktūrai," paziņoja Krievijas Aizsardzības ministrija, piebilstot, ka neviens cilvēks nav cietis.

Ministrijas paziņojumā teikts, ka drons, kas lidoja uz Maskavu, tika iznīcināts ar elektromagnētisko ieroci, zaudēja kontroli un ietriecās neapdzīvotā teritorijā.

Krievijas aviācijas pārvalde "Rosaviacija" ziņoja, ka naktī uz laiku tika ierobežoti lidojumi uz Maskavas Vnukovas un Domodedovas lidostām.

Savukārt Kurskā ukraiņu drons trāpījis dzelzceļa stacijas ēkas jumtam, liecina sākotnējā informācija.

Jumts aizdegās, un pieci cilvēki guva vieglus ievainojumus no stiklu lauskām, šorīt vietnē "Telegram" paziņoja apgabala gubernators Romāns Starovoits. Kurska atrodas aptuveni 90 kilometrus no Krievijas robežas ar Ukrainu.

Rostovas apgabalā divi droni nokrita militārā objekta teritorijā Kamenskā un vēl viens nokrita aptuveni kilometru no Novošahtinskas, paziņoja Rostovas apgabala gubernators Vasilijs Golubevs, piebilstot, ka cietušo un postījumu nav.

Golubevs apgalvoja, ka elektromagnētisko ieroči veiksmīgi iztraucēja dronus, un pretgaisa aizsardzība netika izmantota mērķa nelielā izmēra dēļ.

Dronu uzbrukumi Krievijā pēdējos mēnešos nav retums. Ukraina lielākoties tieši neuzņemas atbildību, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis jūlija beigās sacīja, ka karš pakāpeniski atgriežas Krievijas teritorijā, un uzsvēra, ka tas ir neizbēgams un taisnīgs process.

papildināta visa ziņa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits