Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Maskava brīdina par sekām, ja ES nenodrošinās bezvīzu režīmu Krievijas pilsoņiem

Krievija otrdien brīdināja Eiropas Savienību (ES) par gaidāmajām sekām, ja Brisele nenodrošinās bezvīzu režīmu Krievijas pilsoņiem.

Maskava jau vairākas gadus mudina atvieglot vīzu režīmu Krievijas pilsoņiem, bet atsevišķām ceļotāju grupām noteikt bezvīzu režīmu. Šis jautājums pēdējā laikā kļuvis par strīdus ābolu ES un Krievijas attiecībās. Sagaidāms, ka tas būs arī viens no svarīgākajiem jautājumiem nākamajā mēnesī Briselē paredzētajā ES un Krievijas samitā, apliecināja Krievijas Ārlietu ministrijas īpašais sūtnis Anvars Azimovs.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins "šo jautājumu izvirzīs ļoti skaidri - vai mēs virzāmies uz priekšu vai nē," skaidroja Azimovs. "Nākamais gads būs patiesības mirklis, un mēs gada nogalē pieņemsim lēmumus." "Ja līdz 2013.gada nogalei nebūs gūti panākumi šajā jautājumā, Krievija no tā izdarīs secinājums," brīdināja amatpersona, gan plašāk neko neizpaužot par Krievijas iespējamo rīcību šādā situācijā.

Maskava iepriekš pārmetusi vairākām Eiropas valstīm, ka tās vīzu jautājumā joprojām nav spējušas atbrīvoties no Aukstā kara mentalitātes un izmanto šo jautājumu pret Krieviju. Taču arī pašu ES dalībvalstu vidū šajā jautājumā nav vienprātības. Kā liecina Azimova rīcībā esošā informācija, 17 bloka dalībvalstis atbalsta vīzu režīma atvieglošanu Krievijai, bet 10 pret to iebilst.

Kā atklāja Azimovs, sākot no decembra, Krievija pieprasīs vīzas arī ārvalstu lidmašīnu apkalpes locekļiem, kas apkalpo reisus, kuru galamērķis ir Krievija. Šādi Maskava reaģē uz nespēju panākt vienošanos par bezvīzu režīmu Krievijas diplomātisko un militāro pasu īpašniekiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits