Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Mediji: Krievija varētu aizturēt Snoudenu dokumentu pārbaudei

Krievijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki varētu aizturēt bēguļojošo ASV izlūkdienesta bijušo darbinieku Edvardu Snoudenu, lai pārbaudītu viņa dokumentus, otrdien vēsta ziņu aģentūra Interfax, kas atsaukusies uz "informētu avotu Krievijas galvaspilsētā".

Mediji vēsta, ka Snoudens svētdien ar lidojumu no Honkongas ieradās Maskavas Šeremetjevas lidostā, un Interfax ziņotais varētu netieši apstiprināt, ka viņš joprojām atrodas tur. Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs uzsvēra, ka slepenu informāciju izpaudušais ASV pilsonis nav šķērsojis Krievijas robežu, kas nozīmē, ka Snoudens joprojām varētu atrasties lidostas tranzīta zonā.

Tikmēr citas Krievijas amatpersonas ar sakariem Kremlī apšaubījušas, vai Snoudens vispār atrodas Maskavā. "No kurienes nāk šī teorija, ka Snoudens ir Krievijā? Neviens viņu neredzēja Honkongas reisā un neviens neredzēja lidostā," tviterī norādīja Krievijas Valsts domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs.

Jau vēstīts, ka par izlūkdienestu informācijas izpaušanu meklētais bijušais Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) tehniskais darbinieks Snoudens svētdien izlidoja no Honkongas uz Maskavu. Sākotnēji tika uzskatīts, ka Snoudens no Maskavas plāno tālāk doties uz Kubu, lai no turienes mērotu ceļu uz Ekvadoru. Taču Snoudens svētdien tomēr uz Kubu neizlidoja. ASV atsaukušas Snoudena pasi, tādēļ viņš ceļoja, izmantojot Ekvadoras izsniegtu bēgļu dokumentu.

Interfax pirmdien ziņoja, ka Snoudens, iespējams, jau pametis Krieviju, bet uzticamu informāciju par viņa atrašanās vietu kopš svētdienas nav bijis iespējams iegūt. ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā, un Honkongai bija nosūtīts pieprasījums izdot viņu tiesāšanai

Snoudens nodeva britu laikrakstam The Guardian informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus. The Guardian norāda, ka savu informācijas avotu avīze atklājusi pēc paša Snoudena lūguma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits