Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Asads nešaubās par savu uzvaru Sīrijas konfliktā

Sīrijas prezidents Bašars al Asads paudis pārliecību, ka režīma spēkiem izdosies uzvarēt nemierniekus konfliktā, kas plosa valsti jau kopš 2011.gada marta, pirmdien ziņo Libānas laikraksts As-Safir.

"Mēs esam pārliecināti, ka uzvarēsim, mūs iedrošina politiskā un militārā attīstība," tiekoties ar Libānas politiķiem, paziņojis Asads. "Tas nenozīmē, ka viss ir nokārtots, mums vēl daudz kas jādara politiski un cīņā ar ekstrēmistu teroristu grupējumiem," norādījis Sīrijas līderis.

Asads regulāri uzņem Damaskas režīmam lojāli noskaņotas Libānas amatpersonas un politiķus. Svētdien viņš tikās ar Libānas drūzu līderi Talalu Arslanu. "Mēs esam pārliecināti, ka nākotne ir mūsu (..). Sīrijai ir gribasspēks sakaut sazvērestību," paziņojis Asads, piebilstot, ka "absolūtais vairākums sīriešu" ir viņa atbalstītāji.

Asads Sīrijas nemierniekus un opozicionārus dēvē par teroristiem, kurus atbalstot un finansējot Rietumi, Turcija, Saūda Arābija un Katara. ANO aplēses liecina, ka Sīrijas konfliktā dzīvību zaudējuši jau gandrīz 70 000 cilvēku.

Jāatgādina, ka ANO Neatkarīgās starptautiskās komisijas pirmdien izplatītajā ziņojumā secināts, ka Sīrijas konfliktā pieaug kā valdības spēku, tā nemiernieku pastrādāto kara noziegumu skaits. Ziņojumā arī norādīts, ka konflikts ir radikalizējies un arvien vairāk iegūst starpkopienu kara raksturu.

ANO kara noziegumu prokurore Karla del Ponte, kas arī darbojas minētajā komisijā, pauda pārliecību, ka Sīrijas kara noziegumi ir jāizmeklē Starptautiskajai Krimināltiesai (SKT). Šādu lēmumu var pieņemt ANO Drošības padome, kas gan ir sašķelta Sīrijas konflikta jautājumā. Maskava ir viena no lielākajām Damaskas atbalstītājām. Kopā ar Ķīnu Krievija ANO Drošības padomē ir izmantojusi savas veto tiesības, lai bloķētu trīs rezolūcijas, kurās Asadam tika piedraudēts ar sankcijām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits