Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV piegādātos ieročus tirgo Sīrijas džihādistu forumos

ASV piegādātos ieročus, kas bija paredzēti tā sauktajiem mērenajiem dumpiniekiem Sīrijā, kā ziņo CNN, iespējams iegādāties islāma radikāļu interneta vietņu forumos un lietotnē Telegram.

M-16 triecienšautene, kuras sērijas numurs liecina, ka tā sākotnēji nogādāta Sīrijā, lai atbalstītu mērenos dumpiniekus, nejauši lietotnē Telegram tika piedāvāta CNN žurnālistam. 

Anonīmais pārdevējs no Idlibas pilsētas CNN žurnālistam klāstīja, ka šautene nāk no ASV valdības 41 miljonu vērtā projekta, kas bija paredzēts, lai apbruņotu un apmācītu dumpiniekus, kas tad cīnītos ar džihādistiem. 

CNN noskaidrojuši, ka ierocis ražots Dienvidkarolīnā un 2012. gadā nodots Irākas drošības spēkiem, bet 2014. gadā tika atrasts Islāma valsts kaujinieku īpašumā. M-16 anonīmais pārdevējs grib pārdot pa 850 ASV dolāriem. 

Reģionā, kuru kontrolē Al Qaeda kaujiniekiem pietuvinātie, tiek tirgots liels skaits dažādu ieroču. Džihādistu tīklā tiek pārdoti granātmetēji, ložmetēji, bruņuvestes un citas karavīru bruņojuma detaļas. 

ASV amatpersonas, kas atbild par ieroču piegādēm dumpiniekiem, atteicās CNN ziņu komentēt. 

 

Top komentāri

Ezis
E
Ar tādu mērķi jau tie ieroči tiek piegādāti. ?
oskars
o
Luk , pieradijums, kas rada musu draugu ASV isteno seju - teroristu grupejumu atbalstu . kadi pieradijumi vel vajadzigi ?
Trollis JT
T
Es nesaprotu, par ko te tāds izbrīns. Teritorijā, kas pēc būtības nav valsts, cilvēkiem , kurus ar grūtībām var pieskaitīt cilvēkiem, organizācijām, kuras tic spokiem un maina politisko nostāju ikreiz, kad tas ir izdevīgi... šādā šļurā iemeta ieročus un tagad brīnās. Krievu dotos ieročus arī noteikti var nopirkt.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits