Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Baltais nams iebildis pret Pentagona un CIP ierosinājumu apbruņot Sīrijas nemierniekus

Baltais nams aizvadītajā vasarā noraidījis Pentagona, toreizējās valsts sekretāres Hilarijas Klintones un Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) vadītāja Deivida Petreusa ierosinājumu apbruņot Sīrijas nemierniekus.

Kā Senāta Bruņoto spēku komitejai ceturtdien pavēstīja aizsardzības ministrs Leons Paneta un ASV Apvienotās štābu priekšnieku komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Mārtins Dempsijs, arī viņi atbalstīja priekšlikumu piegādāt ieročus Sīrijas opozīcijas nemierniekiem. Taču, kā pavēstīja vārdā neminētas amatpersonas, šo ierosinājumu noraidījis Baltais nams.

"Iemesls, kāpēc mēs neesam viņus apbruņojuši, ir tas, ka to nevēlas Baltais nams," telekanālam CNN skaidroja vārdā neminētais avots. Pēc tā rīcībā esošajām ziņām, par Sīrijas nemiernieku apbruņošanu aktīvi iestājies arī Savienoto Valstu vēstnieks Sīrijā Roberts Fords.

Saskaņā ar informācijas avotu teikto šis jautājums vairs netiek apspriests, jo ir skaidrs, ka Baltais nams negrasās piekāpties.

Prezidenta Baraka Obamas administrācija pret nemiernieku apbruņošanu iebildusi, norādot uz bažām par ekstrēmistisko grupējumu iefiltrēšanos un risku, ka grupējumi ASV piegādātos ieročus varētu izmantot pret citiem mērķiem. Gan Baltais nams, gan ASV Valsts departaments atturas no komentāriem jautājumā par Sīrijas nemiernieku apbruņošanu.

Vašingtona Sīrijas nemierniekiem piešķīrusi humāno palīdzību vairāku miljonu dolāru apmērā. Savukārt CIP uz Sīriju nosūtījusi aģentus, lai sīkāk iepazītos ar Sīrijas opozīciju un labāk izprastu tās sastāvu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits