Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Glābēji Irānā sasnieguši pasažieru lidmašīnas avārijas vietu

Irānas meklēšanas un glābšanas operācijas komandas valsts dienvidos sasniegušas vietu, kur svētdien avarēja pasažieru lidmašīna ar 65 cilvēkiem, pirmdien vēsta telekanāls Press TV.

Glābēju komandas lidsabiedrības Aseman Airlines lidmašīnas ATR-72 avārijas vietu sasniegušas pirmdien vēl pirms rītausmas.

Katastrofā gājuši bojā visi cilvēki, kas atradās lidmašīnā - 59 pasažieri un seši apkalpes locekļi, apliecināja lidsabiedrība.

Lidmašīna, kas bija ceļā no Teherānas uz Jāsūdžu Irānas dienvidrietumos, avarējusi miglainā laikā nomaļā vietā Zāgrosa kalnos pie Semīromas pilsētas, aptuveni 620 kilometrus no galvaspilsētas un pārdesmit kilometrus no galamērķa. Katastrofas cēlonis nav zināms.

Kā aģentūrai IRIB pastāstījis lidsabiedrības pārstāvis, lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem 45 minūtes pēc pacelšanās no Teherānas lidostas. Irānas sabiedriskā televīzija vēstīja, ka par avāriju ziņojuši vietējie ļaudis, kas dzirdējuši lidmašīnu nogāžamies.

Internetā publiskots videoieraksts, ko kāds pasažieris veicis vienā no iepriekšējiem šā maršruta reisiem. Tajā redzams, ka lidmašīna neilgi pirms nolaišanās lido, gandrīz skarot kalnu virsotnes.

Pēc Irānas civilās aviācijas organizācijas datiem, avarējusī lidmašīna būvēta pirms 25 gadiem.

Aseman Airlines, trešā lielākā Irānas lidsabiedrība, iekļauta Eiropas Komisijas nedrošo aviokompāniju sarakstā. Tā specializējusies satiksmes nodrošināšanā ar grūti sasniedzamām, nomaļām vietām, bet veic arī starptautiskus reisus.

Irānas komerciālās pasažieru aviācijas lidmašīnu flote pa ilgajiem starptautisko sankciju gadiem ir stipri novecojusi, un mazās lidsabiedrības izmanto lidmašīnas, kuru vecums pārsniedz 40 gadus, un avārijas notiek diezgan bieži.

Pēdējo pāris gadu laikā Teherāna gan parakstījusi vērienīgus līgumus ar kompānijām Airbus un Boeing par lidmašīnu iegādi, bet līdz šim saņemtas tikai aptuveni desmit lidmašīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits