Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Irāna noliedz saistību ar drona uzbrukumu Jordānijā, kas nonāvēja ASV karavīrus

Irānas valdība paziņojumā kategoriski noliegusi saistību ar svētdien notikušo drona uzbrukumu militārajai bāzei Jordānijā pie Sīrijas robežas, kurā dzīvību zaudēja trīs ASV karavīri, vēsta Al Jazeera. ASV prezidents Džo Baidens vainojis uzbrukumā Irānas atbalstītos kaujinieku grupējumus un solījis, ka ASV uz to atbildēšot, ziņo Associated Press.

Drona uzbrukums bāzei Ziemeļaustrumjordānijā notika svētdien. Trīs ASV karavīri tajā zaudēja dzīvību, 34 guva ievainojumus. Šī bija pirmā reize kopš Izraēlas sāktā kara pret palestīniešu islāmistu grupējumu Hamās Gazas joslā, kad amerikāņu karavīri reģionā zaudēja dzīvību islāmistu kaujinieku grupējumu uzbrukumā

ASV amatpersonas paziņojušas, ka pašlaik rūpīgi analizē informāciju par incidentu, lai precīzi noskaidrotu, kurš grupējums ir atbildīgs par uzbrukumu, taču jau tagad esot skaidrs, ka tas, visticamāk, ir kāds no Irānas atbalstītajiem grupējumiem

Dž. Baidens izplatītajā paziņojumā raksta, ka "ASV liks visiem uzbrukumā vainotajiem atbildēt par to laikā un veidā, kādu mēs paši izvēlēsimies". ASV aizsardzības ministrs Loids Ostins teicis: "Mēs veiksim nepieciešamās darbības, lai aizsargātu Savienotās Valstis, mūsu karavīrus un mūsu intereses."

Associated Press, atsaucoties uz Sīrijā notiekošā ekspertiem, vēsta, ka Irānas atbalstītie kaujinieki, baidoties par ASV gaisa triecieniem, sākuši evakuēties no izvietojuma vietām Sīrijas austrumos.

ASV bruņoto spēku Centrālā pavēlniecība paziņojusi, ka astoņi no ievainotajiem karavīriem evakuēti no Jordānijas medicīniskās palīdzības sniegšanai, viņu veselības stāvoklis esot stabils.

Loģistikas atbalsta bāzi, kas pazīstama kā Tower 22, izmanto ASV karavīri, kuri iesaistīti padomdevēju un atbalsta misijā Jordānijas bruņotajiem spēkiem. Bāzē bija izvietoti ap 350 ASV armijas un gaisa spēku karavīru. L. Ostins paziņojis, ka amerikāņu karavīri šajā bāzē tika izvietoti, lai veicinātu islāmistu kustības Islāma valsts sakāvi. ASV amatpersonas informējušas, ka drona trieciens trāpījis karavīru gulēšanas vietas tuvumā, tāpēc ir tik daudz cietušo.

Jordānijas valdība ir nosodījusi "teroristisko uzbrukumu", kas vērsts pret ASV karavīriem, un solījusi turpināt cīņu pret terorismu un narkotiku un ieroču kontrabandu pāri Sīrijas un Jordānijas robežai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits