Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Izraēlas armija uzbrukumā Beirūtā nogalinājusi "Hizbollah" komandieri

Izraēlas armija otrdien paziņoja, ka tās triecienā Libānas galvaspilsētā Beirūtā ir nogalināts šiītu kaujinieku grupējuma komandieris.

"Izraēlas Gaisa spēku iznīcinātāji likvidēja teroristu organizācijas "Hizbollah" vecāko militāro komandieri un tās stratēģiskās vienības vadītāju Fuadu Šukru, sauktu par Sajidu Muhsanu, Beirūtas rajonā," teikts Izraēlas Aizsardzības spēku paziņojumā.

Savukārt "Hizbollah" trešdien publiskoja paziņojumu, kurā apstiprināts, ka Šukrs atradies ēkā, kurai dots trieciens, taču teikts, ka glābēji turpinot pārmeklēt ēkas drupas un Šukra liktenis neesot zināms.

Saskaņā ar Izraēlas Aizsardzības spēku ziņām  Šukrs tika uzskatīts par "Hizbollah" līdera Nasana Nasrallāha tuvu padomnieku. Viņš bijis atbildīgs par 12 bērnu un jauniešu nāvi "Hizbollah" raķešu uzbrukumā Izraēlas anektētajās Golānas augstienēs, kas notika sestdien.

Saskaņā ar ASV valdības informāciju Šukrs ir "Hizbollah" augstākās militārās institūcijas loceklis. ASV iestādes viņu meklē par līdzdalību 1983.gada uzbrukumā ASV karavīriem Beirūtā. 

Libānas ziņu aģentūra NNA otrdien ziņoja par "ienaidnieka uzbrukumu" Beirūtas Harethreikas rajonā, kas ir "Hizbollah" bastions un atrodas dažus kilometrus no Beirūtas starptautiskās lidostas.

Libānas Veselības ministrija paziņoja, ka šajā Izraēlas uzbrukumā nogalināti vismaz trīs cilvēki, tai skaitā divi bērni, bet vismaz 74 ievainoti. 

Libānas premjerministrs Nadžibs Mikati nosodīja šo uzbrukumu kā "acīmredzamu Izraēlas agresiju" un "noziedzīgu aktu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits