Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Sīrijas nemierniekus vaino kara noziegumos

Cilvēktiesību aizstāvju organizācija Human Rights Watch (HRW) vaino Sīrijas nemiernieku grupējumus apzinātos uzbrukumos civiliedzīvotājiem.

Šāvienu trokšņi un skaļi saucieni "Dievs ir varens!" 4. augustā vēl pirms rītausmas pamodināja olīvu un valriekstu audzētāju Raedu Šakaohi, kurš mitinājās Sīrijas režīma kontrolētā kalnu ciematā Latākijas provincē. 42 gadus vecais vīrietis ar sievu un četriem maziem bērniem steigā pameta māju un paslēpās tuvējā koku birzē. Nākamajā dienā, atgriežoties ciematā, viņam pavērās šaušalīgs skats. Ielas un ēku sienas bija klātas asinīm, mājās palikušais tēvocis bija nošauts, un mītne izlaupīta.

Tas ir tikai viens no stāstiem par augusta uzbrukumu vairāk nekā 10 alavītu apdzīvotajiem ciematiem Latākijā, kura laikā Sīrijas nemiernieki nogalināja vismaz 190 civiliedzīvotāju, bet vēl aptuveni 200 saņēma gūstā, vēsta cilvēktiesību aizstāvju organizācijas HRW jaunākais ziņojums. Tajā norādīts, ka uzbrukumā iesaistītie nemiernieku grupējumi pastrādājuši kara noziegumu.

"Tā ir pirmā reize, kad mēs esam dokumentējuši, ka opozīcijas spēki patiesībā sistemātiski uzbrūk civiliedzīvotājiem," laikrakstam The New York Times uzsvēra Libānā bāzētā organizācijas atzara direktora vietniece Lama Fakiha.

Visu rakstu "Nemiernieki slaktē civiliedzīvotājus" lasiet pirmdienas, 14. oktobra, laikrakstā Diena! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits